avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontare combustibil pentru avocati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontare combustibil pentru avocati

Parerile privind decontarea combustibilului pt avocati sunt impartite. Va rog sa imi spuneti daca pot deduce pe un pfa de avocat cheltuielile cu combustitbilul tinand cont ca deplasarile cu masina sunt necesare de la domiciliu la tribunal, la politie, la primarie etc. aAm inteles ca nu ar fi deductibile, dar este absurd, cum ma pot deplasa in interes de servicu atunci? Suport din buzunar toate cheltuielile? De asemenea daca efectuez deplasari in afara localitatii imi trebuie ordin de de plasare? Se acorda diurna pt o deplasare de o zi? C e suma este aceasta diruna.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mlaap , utilizator 16:08, 23 August 2010
Decontarea diurnei se face in baza ordinului de deplasare pentru minim 12 ore de la ora plecarii si sosirii in localitate. Pentru bugetari 13 lei pt societati se deduce 13*2,5
1. Multumesc pt lamurirea cu diurna, inteleg ca aceasta suma este pt 24 ore socotita, deci daca stau in deplasare 2 zile vine 13*2.5*2, nu? Dara aceasta diurna este o suma de bani in plus fata de cheltuielile de combustibil si cazarea nu e asa?Adica banuiesc ca daca prezint bonuri de combustibil factura de cazare si masa, acestea mi se vor deconta, nu?
2. Dar ce nu inteleg este cum fac sa decontez bonurile de combustibil pe care le folosesc in interes de serviciu, in localitatea de domiciliu, fara a face deplasari in afara localitatii in ziua respectiva. Citisem ca pana in 2010 se puteau deconta aceste bonuri de combustibil daca erau stampilate si trecute pe ele numarul autovehicolului si daca autovehicolul folosit era proprietatea pfa sau era comodata pfa-ului. Care este situatia acum? Se mai poate deconta combustibilul daca folosesc masina proprie pe care am comodat-o pfa-ului?
Multumesc de ajutor.
Daca in cea de a doua zi durata este de minim 12 ore se acorda 2 zile de diurna. Se poate deconta cazarea, iar pentru contravaloarea mesei se deconteaza suma reprezentand diurna.
Cu privire la decontarea combustibilului reglementarea este prevazuta in Codul fiscal la art. 48 (7): Nu sunt cheltuieli deductibile:
l1) în perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul șoferului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază și protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forței de muncă;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activității de instruire în cadrul şcolilor de șoferi.
In primul rand multumesc, m-am lamurit deplin cu diurna; mda ce sa zic grozava treaba; daca ma duc 2 zile in interesul firmei am dreptul sa mananc de 60 lei in total? Oare ce as putea manca 2 zile de banii astia?
Cat despre combustibil citisem si eu articolul din codul fiscal, dar ce nu inteleg este daca in cazul meu, facand deplasari de acasa la cabinet, de acolo in diferite locuri unde imi exercit meseria nu intru la pct 1 "transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii?" Cabinetul este inregistrat pe mine, sunt avocat principal si am si 1 angajat, o secretara. Nu intru in aceasta categorie? sau daca nu intru eu, nu intra secretara mea? Iar in cazul deplasarilor in afara orasului acel combustibil nu il pot deconta?
Multumesc inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa MEDREA COSMIN MEDREA COSMIN Buna ziua, Daca utilizez masina personala pentru deplasare la/de la locul de desfasurarea a activitatii pot deconta combustibilul? Daca imi desfasor ... (vezi toată discuția)
Deplasare in strainatate kosamaria kosamaria Cine stie cum se calculeaz diurna in cazul unei deplasari in strainatate si cum inregistram cheltuielile pt combustibil si vigneta auto:folosesc cursul bnr si ... (vezi toată discuția)
Decontarea cheltuielilor pt membrii ong daciandax daciandax Conduc un ONG. Doresc sa stiu daca pot sa decontez cheltuielile de transport, cheltuielile de cazare si cheltuielile de masa ..pentru membrii Asociatiei. ... (vezi toată discuția)