avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Calomnie pe un sait de socializare
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Calomnie pe un sait de socializare

buna ziua....as vrea sa stiu si eu .... ce i se poate intampla unei persoane care savarseste fapta de calomnie pe un site de socializare?si ce demersuri trebuiesc facute pentru a lua atitudine impotriva acestei persoane?...va multumesc ...astept raspuns...o zi buna
Puteti sa ii faceti plangere penala, dar, insulta si calomnia ba sunt infractiuni, ba nu, asa incat procurorul de obicei da NUP si faptuitorul in cele mai multe cazuri nu ia nici macar o amenda.

Mai mult, este foarte greu de demonstrat ca un utilizator de internet este o anumita persoana, avand in vedere posibilitatile infinite de interpuneri de persoana. Presupunand ca se gaseste IP-ul, cine poate demonstra ce persoana din cele n care ar putea utiliza acel computer a scris textul calomnios?

Este un fel de a cauta acul in carul cu fan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie, insulta internet - tragerea la raspundere efg402x efg402x Calomnia si Insulta nemaifiind incriminata de codul penal practic nu mai exista nici o modalitate pt. a se putea demara cercetari referitoare la identitatea ... (vezi toată discuția)
Calomnie ? shpid3r shpid3r Buna-ziua! Nu lucrez in domeniu, asa ca am sa va rog sa fiti indulgenti cu mine :) Detin un blog (pe domeniu public), pe care postez relativ des si am ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia mai sunt incriminate de legea penala? littlemouse littlemouse Bună seara! Aș dori și eu să știu exact dacă insulta și calomnia sunt considerate infracțiuni, conform Noului Cod Penal și dacă se aplică pentru ... (vezi toată discuția)