avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie, insulta internet - tragerea la raspundere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie, insulta internet - tragerea la raspundere

Calomnia si Insulta nemaifiind incriminata de codul penal practic nu mai exista nici o modalitate pt. a se putea demara cercetari referitoare la identitatea "faptuitorului". Kit ca e cineva pus pe glume bune, kit ca e cineva rau intentionat.

SIngura problema este ca in acest mod se poate denigra puternic persoana cuiva, stiind ca niciodata nu vei fi tras la raspundere. In fat niciodata gasit.

Procurorul nu mai poate cere nici macar IP-u nici de la situl cu pricina nici de la ISP in vederea identificatorii persoanei cara agreseaza psihic.

La fel cred ca se poate zice si despre cei care calomnieaza/insulta prin SMS/apeluri telefonice.

Atata tot ca acolo mai poti minti ca te-a si amenintat, si sa aduci 1-2 martori pt. ca mai apoi sa-l dai in judectaa pt. calomnie. Chiar daca ia NUP pt. amenintari. Kit ca el... te cam poate ataca pe tine dupa aia cu un denunt calomnios.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
efg402x, utilizator

Alte discuții în legătură

Denuntare calomnioasa teo2304 teo2304 Am primit o reclamatie la politie pentru insulta prin telefon(sms),nefondata,fara probe ,in plus persoana care a facut aceasta reclamatie incearca de ani de ... (vezi toată discuția)
C a l o m n i a Blasim Blasim Care mai este situatia infractiunii de calomnie ? Pt ca, fara suparare, nu mai am rabdare sa caut pe net raspunsuri. (vezi toată discuția)
Amenintari facebook iuliaa19 iuliaa19 Cineva, cu un cont facebook fantoma ma tot ameninta. Repetitiv, chiar si dupa alte conturi. te tai , ti-as taia gatul, te violez, etc. Ce sansa am ca daca ... (vezi toată discuția)