avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintari Facebook
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintari Facebook

Cineva, cu un cont facebook fantoma ma tot ameninta. Repetitiv, chiar si dupa alte conturi. te tai , ti-as taia gatul, te violez, etc.

Ce sansa am ca daca ma duc la politie sa-l prinda? Care e demersul oficial? Se trimite la Facebook in USA o adresa, prin ceva comisie deregatorie? sau cum?

problema are doua componente:
-sesizarea politiei, acest lucru fiind usor de facut
-identificarea celui ce va ameninta si ca prima consecinta ,,neutralizarea" lui ca potential pericol pt. d-voastra. Asta e mai greu de realizat, vorbesc de identificare. Nu spun ca-i imposibil, doar ca e mai complicat.
Oricum, depuneti o sesizare la politie, anexati niste print screen-uri cu amenintarile.
Va sugerez o plangere la DIICOT. Au divizie speciala si oamenii cei mai bine pregatiti in criminalitate cibernetica. Deasemenea au procurori specializati (adica nu sunt doar serviciu de informatii, ci instrumenteaza si dosare penale, spre deosebire de SRI). Amenintarile folosind mijloace electronice se incadreaza la criminalitate ciberenetica pentru ca presupune identificarea MAC-ului si apartinatorului acestuia. Asta presupune acces la datele IPS la care nici politia nici parchetul nu au acces, doar serviciile de informatii.
In mod normal Parchetul ar trebui sa sesizeze DIICOT dar de cele mai multe ori nu o fac, decat cand se ingroasa gluma.
Bine ca nu la SRI ...daca nu sunt martori care sa zica contul ala ii aprtine lui X...atunci degeaba. perchezitie infromatica ar fi doar daca ar fi o pedeapsa peste 5 ani... nu au cum sa-l dovedeasca.

pt. datele de la ISP trebuie tot perchezitie informatica? sau cum ?
Nu inteleg de ce va referiti la o comisie rogatorie pentru USA? Aveti banuieli ca cel care va ameninta este cetatean american?
In privinta depistarii persoanei din spatele conturilor respective, trebuie sa stiti ca acest lucru este posibil indiferent daca respectivul are IP dinamic sau nu.
Dvs. trebuie doar sa depuneti plangerea pentru infractiunea de hartuire prevazuta de art.208 Cod Penal.
Pedeapsa poate fi inchisoarea de la 1 luna la 3 luni sau amenda, daca fapta nu constituie infractiune mai grava.
Si de unde stie Politia, ca Popescu are IP-ul 62.168.109.2 ? Nu trebuie sa ceara la facebook? ISP-ul local nu pastreaza astfel de date, mai ales ca conexiunea este incriptata cu SSL.

Deci trebuie comisie deragotorie pt. USA, altfel facebook nu ar da nici o informatie.

Dar rog pe cineva sa ne lamureasca.

Alte discuții în legătură

Diicot-ul vrea sa dau 40 000 euro. eu nu vreau sa le dau parola riseup riseup Am urmatoarea problema: Am fost identificat de catre DIICOT, cum ca as fi partajat mai multe fisiere video si audio pe anumite programe: DC++ si Bittorent. ... (vezi toată discuția)
Cei care fura adrese de email pot fi identificati si pedepsiti? wonderbooy wonderbooy Buna ziua vreau sa stiu daca este vreo sansa ca acei oameni care fura adrese de email si conturi pe internet au vreo sansa macar sa fie pedepsiti daca nu sa ... (vezi toată discuția)
Mandat informatii isp drppenal drppenal Am si eu niste intrebari: 1. Pentru ca politia sa primeasca de la un site web IP-ul unui utilizator este nevoie de mandat judecatoresc? sau poate doar sa-l ... (vezi toată discuția)