avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintari Facebook
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintari Facebook

Cineva, cu un cont facebook fantoma ma tot ameninta. Repetitiv, chiar si dupa alte conturi. te tai , ti-as taia gatul, te violez, etc.

Ce sansa am ca daca ma duc la politie sa-l prinda? Care e demersul oficial? Se trimite la Facebook in USA o adresa, prin ceva comisie deregatorie? sau cum?

Sunteti intr-o grava confuzie. Comisia rogatorie si nu derogatorie, se dispune numai atunci cand organul de cercetare nu are posibilitatea de a efectua nemijlocit actul procedural respectiv (a identificat faptuitorul si acesta trebuie anchetat in alta tara, oras). DIICOT nu ancheteaza persoanele abilitate din compania Facebook, ci doar solicita date privind conturile respective, avand in vedere dosarul penal deschis, cu numarul X.
Leguitorul a incriminat fapta descrisa de catre dvs. in noul cod penal, in vigoare din februarie 2014, astfel ca organele de cercetare au deja experienta in privinta modalitatilor de evaluare, analizare si cercetare a faptelor de acest gen, consumate in spatiul virtual.

Nu o sa va dau detalii privind obtinerea cheilor publice si decriptarea celor private de pe hosturile privind traficul SSL, intrucat organele de cercetare nu apeleaza la mijloace ilegale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diicot-ul vrea sa dau 40 000 euro. eu nu vreau sa le dau parola riseup riseup Am urmatoarea problema: Am fost identificat de catre DIICOT, cum ca as fi partajat mai multe fisiere video si audio pe anumite programe: DC++ si Bittorent. ... (vezi toată discuția)
Cei care fura adrese de email pot fi identificati si pedepsiti? wonderbooy wonderbooy Buna ziua vreau sa stiu daca este vreo sansa ca acei oameni care fura adrese de email si conturi pe internet au vreo sansa macar sa fie pedepsiti daca nu sa ... (vezi toată discuția)
Mandat informatii isp drppenal drppenal Am si eu niste intrebari: 1. Pentru ca politia sa primeasca de la un site web IP-ul unui utilizator este nevoie de mandat judecatoresc? sau poate doar sa-l ... (vezi toată discuția)