avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rambursare credit - raporturi juridice conexe
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rambursare credit - raporturi juridice conexe

Sunt fericitul beneficiar al unui Contract de garantie reala imobiliara pe sume de bani viitoare, in scopul garantarii indeplinirii obligatiilor de rambursare a unui credit in favoarea bancii.. prezentul contract se refera la sumele de bani ce urmeaza sa fie incasate in conturile deschise pe numele meu la acea banca, precum si la alte banci , respectiv sulta cuvenita in urma partajului.
In speranta ca m-am facut inteles, va adresez si intrebarea urmatoare: in ce masura ma afecteaza aceasta obligatie financiara in cazul in care voi fi parte intr-un contract de intretinere cu drept de uzufruct viager, ce are ca obiect un apartament, eu avand calitatea de intretinator, in sensul ca ma angajez sa preiau in intretinere si ingrijire persoanele varsnice .
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
leontea, utilizator
Cel mai recent răspuns: leontea , utilizator 22:50, 1 Septembrie 2010
Buna ziua !
Acest bun imobil , ca si celelalte detinute cu titlu de proprietar , precum si veniturile dvs. , vor face obiectul (daca e cazul) executarii silite prin activarea prevederilor cuprinse in Contractul de garantie reala , numai daca s-a precizat in cuprinsul acestuia aceasta ... Acesta este insa , va dati seaa , cel mai sumbru scenariu ...
Numai bine !
Nu va afecteaza. Dvs. trebuie sa va indepliniti obligatia de intretinere cf. contractului.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU t
@leontea

interventie moderator

Va rog frumos sa cititi Regulamentul de postare in forum:
www.avocatnet.ro/content/tag...

Si...sa stergeti din mesajul dvs., denumirea societatii bancare implicate in discutie.Astfel cum observati, in acest forum se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.

Multumesc anticipat pentru colaborare.:)
si eu va multumesc pentru intelegere.
Revin cu alte neclaritati....am un act aditional la un contract de credit pentru nevoi personale.act ce reprezinta o reesalonare a creditului...in continut se mentioneaza asa ceva: "imprumutatul garanteaza rambursarea creditului plata dobanzilor aferente, a cheltuielilor, daunelor-interese si a tuturor celorlalte obligatii care deriva atat din contractul de credit cat si din prezentul act aditional, atat cu bunurile aduse in garantie prin contractele de garantie aferente contractului de credit cat si cu urmatoarele garantii : garantie reala mobiliara pe conturile deschise la acea banca - imprumutatul constituie in favoarea bancii o garantie asupra sumelor viitoare datorate imprumutatului si care provin din sulta cuvenita in urma partajului si care urmeaza a fi varsate in contul bancar.Imprumutatul se obliga sa incaseze sulta cuvenita in urma partajului in cont si sa diminueze soldul creditului din aceasta suma."
mentionez ca ma aflu intr-un proces de partaj avand ca obiect un apartament si un teren...si ca sunt un simplu salariat.
am nevoie de sfaturile dvs....in ideea in care eu nu mai pot achita ratele creditului ce mi se poate intampla??am vreun avantaj??dar dezavantaj??
va multumesc pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit brd leontea leontea Sunt fericitul beneficiar al unui Contract de garantie reala imobiliara pe sume de bani viitoare, in scopul garantarii indeplinirii obligatiilor de ... (vezi toată discuția)
Credite bancare si conditii de creditare abuzive turbina turbina In 2007 am contractat o linie de credit in valoare de 240.000 lei pentru care am gajat cu propria casa (ipoteca de rang 1). Ulterior am mai facut doua credite ... (vezi toată discuția)
Insolventa-in cazul unei persoane fizice,ce a contractat un credit ipotecar costin_justina costin_justina Daca am contractat un credit ipotecar, in urma cu doi ani la Ing Bank,cand venitul pe familie(cu 2 membrii)era 3500 ron,iar acum a scazut la 1500 ron...exista ... (vezi toată discuția)