avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit BRD
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit BRD

Sunt fericitul beneficiar al unui Contract de garantie reala imobiliara pe sume de bani viitoare, in scopul garantarii indeplinirii obligatiilor de rambursare a unui credit in favoarea unei banci.. prezentul contract se refera la sumele de bani ce urmeaza sa fie incasate in conturile deschise pe numele meu la acea banca, precum si la alte banci , respectiv sulta cuvenita in urma partajului.
In speranta ca m-am facut inteles, va adresez si intrebarea urmatoare: in ce masura ma afecteaza aceasta obligatie financiara in cazul in care voi fi parte intr-un contract de intretinere cu drept de uzufruct viager, ce are ca obiect un apartament, eu avand calitatea de intretinator, in sensul ca ma angajez sa preiau in intretinere si ingrijire persoanele varsnice .
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
leontea, utilizator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:23, 22 August 2010
Nu inteleg de ce ar putea sa va afecteze. Sunt doua chestiuni distincte pe care le puneti in discutie.:)
interesanta plimbarea..prin jumate de materie..
1.adica aveti o tranzactie pe partaj.. si sulta ce urmeaza ..e deja virata:)
2.executarea se poate face asupra oricarui drep aflat in patrimoniul dvs:D..desigur, de natura patrimoniala

astept..B-)
desi e detaliat modul in care ati expus problema totusi e eliptic. care ar fi legatura intre cele doua situatii? din ce expuneti nu afecteaza nicicum.
Eu am inteles ca are datorie la banca, este scadenta, acum are si bani in cont. Deci banca il poate executa silit pe sulta. In privinta apartamentului, numai in masura in care deveniti proprietar pe el si nu v-ati achitat datoria. va putea fi executat silit. Deocamdata sunteti titularul unui drept de uzufruct, nu sunteti proprietar al bunului. Daca inchiriati apartamentul si inregistrati contractul la AF, poate fi executata si acea suma (fructele civile).
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare credit - raporturi juridice conexe leontea leontea Sunt fericitul beneficiar al unui Contract de garantie reala imobiliara pe sume de bani viitoare, in scopul garantarii indeplinirii obligatiilor ... (vezi toată discuția)
Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Sunt divortata. si recasatorita Am achzitionat o garsoniera - prin credit ipotecar cu fostul sot. Inca nu este achitata final.S-a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Partaj hadrian74 hadrian74 Ce se intimpla daca in urma unui proces de partaj urmeaza sa-i platesc fostei sotii ca sulta cota parte din valoarea apartamentului dar nu am posibilitate? voi ... (vezi toată discuția)