avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua. pe mine tatal adevarat nu ma recunoscut in acte niciodata. si nu ma ajutat cu nimic pana acum. mamei mele nu ia dat nimic.
eu am stat pe strada timp de 4 ani de la 9 la 13 ani. acum ca am 22 ani il pot da in judecata pentru drepturile pe care mama nu lea cerut si drepul de mostenire?
Cel mai recent răspuns: catalinnet , utilizator 18:24, 22 August 2010
Dreptul la mostenire nu se poate exercita decat dupa decesul tatalui.
Pana atunci nu aveti ce face.Nici cu relele tratamente nu aveti ce face.
Trebuie sa deschideti un proces de stabilire a paternitatii. Avand in vedere ca nu v-a recunoscut ca fiu, trebuie sa dovediti ca sunteti fiul natural al tatalui dvs.
Odata ce instanta a stabilit ca sunteti fiul respectivului barbat, la decesul acestuia aveti dreptul sa mosteniti, singur sau impreuna cu alti descendenti, din actuala casatorie a tatalui dvs sau din afara castoriilor , insa cu conditia ca descendentii acestuia sa fie recunoscuti sau sa se fi stabilit in prealabil legatura paternala dintre ei si tatal dvs.Tot la aceasta mostenire pot veni si sotia supravietuitoare, daca ea exista . Banuiesc ca mama dvs nu a fost casatorita cu tatal dvs.

Vocatia la succesiune sau dreptul de a mosteni, nu se naste decat dupa decesul unei persoane.
si presupun ca pentru aceasta pentru a demonstra ca este tatal meu treb sa inaintez curti de justitie stabilirea paternitatii cu o proba de ADN. daca castig proccesul. presupun ca el treb sa plateasca tot. sau cum vine?
trebuie sa solicitati efectuarea unei expertize pt a se stabili daca tatal dvs e tatal natural. cheltuielile vor fi platite de dvs in cadrul procesului. insa le puteti recupera de la tata daca se va proba ca dansul e tatal dvs. mult succes!
va multumesc foarte mult pentru aceste raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil - mosteniri Lucian27 Lucian27 Sunt chemat in instanta pentru succesiune. Pentru ca se contesta mostenitorii din afara casatoriei pot sa solicit efectuarea ADN? Multumesc. (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac pentru a revendica niste pamanturi luate de comuisti bunicului meu? bunicul fiind si persecutat in acea perioada? Mallasorte Mallasorte Buna ziua ma numesc Adrian Stan. Am sa incep printr-o mica poveste pentru ca altfel nu se poate intelege exact. Bunicul meu este un copil nerecunoscut intre ... (vezi toată discuția)
Succesiune labuta labuta Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)