avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Citatie proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Citatie proces

Buna Ziua,

Tocmai am primit citatie pentru a ne prezeta la judecatorie.Vecina noastra sustine ca noi am inundat-o, cere daune si aduce ca martori niste vecini. Inundatia s-a produs de la teava comuna,dar nu stiu daca vom gasi martori pentru aceasta.
Putem vedea si noi hartiile pe care le prezinta ea ca probe?Pentru ca nu vad cum ar putea niste vecini sa demonstreze ca de la noi e problema, daca nu sunt instalatori.Sotul vecinei e instalator, a vazut unde a fost problema,dar nu ma astept sa vina si sa declare ca de la teava principala a fost problema(cred ca administratorul nu le-a dat nici o hartie in acest sens-noi sigur nu am primit nici o hartie ca am fi fost vinovati).
Cine hotaraste exact valoarea daunelor?

Multumesc,
Dorina
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 15:00, 23 August 2010
Puteti merge in arhiva judecatoriei sa studiati dosarul si sa
faceti copii de pe inscrisurile aflate la dosar, avand in vedere
ca aveti calitatea de parat.
In dosar va trebui efectuata o expertiza care sa stabileasca cauza
producerii inundatiei, cine se face vinovat si valoarea eventualelor
pabuge cauzate.
Buna ziua,

Sa inteleg ca in dosar exista deja o expertiza conform careia noi suntem vinovati?
In citatie scrie clar cati bani vrea, si pe ce.Sa inteleg ca s-a facut expertiza si pentru ce considera ca trebuie sa platim noi?

Multumesc,
Dorina
dori27 a scris:

Buna ziua,

Sa inteleg ca in dosar exista deja o expertiza conform careia noi suntem vinovati?
In citatie scrie clar cati bani vrea, si pe ce.Sa inteleg ca s-a facut expertiza si pentru ce considera ca trebuie sa platim noi?

Multumesc,
Dorina

Buna ziua,

Nici o sansa sa existe in acest moment o expertiza tehnica la dosar.Aceasta expertiza reprezinta o proba in proces ce trebuie supusa dezbaterii intre parti. In acest sens consider ca la termenele urmatoare de judecata se va pune aceasta in discutie.
Daca sunteti sigura ca nu de la dvs este problema, solicitati chiar dumneavoastra instantei de judecata admiterea acestei probe care va putea scoate la iveala nevinovatia dvs. Ei pot sa ceara, orice cerere insa va trebui dovedita cu probe.

O seara linistita
Daca v-a dat in judecata nu inseamna ca obligatoriu o sa si castige.
Nu intrati in panica, un proces e lung si costisitor, are mai multe etape: fond, apel, recurs, se pot solicita amanari etc.

Atentie la termenul de judecata, sa formulati intampinare si sa o depuneti sau trimiteti instantei cu cel putin 5 zile inainte de infatisare.
Si cum spuneti ca nu aveti martori? alti vecini din bloc, de pe aceeasi coloana, administratorul etc.
codul de procedura civila va da dreptul in calitate dvs de parati sa vedeti toate actele din dosar.

Alte discuții în legătură

Vecini inundati - asiguratorii ne dau in judecata seldom seldom Buna ziua, In urma cu un an la intersectia intre teava principala a blocului ( teava verticala ) si teava apartamentului ( teava pe orizontala ) s-a produs ... (vezi toată discuția)
Vecini inundati - asiguratorii ne dau in judecata seldom seldom Buna ziua, In urma cu un an la intersectia intre teava principala a blocului ( teava verticala ) si teava apartamentului ( teava pe orizontala ) s-a produs ... (vezi toată discuția)
Canalizare infundata rebell_rose rebell_rose Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in urmatoarele cazuri: 1. S-a infundat teava de scurgere pe coloana de baie si s-au inundat toate ... (vezi toată discuția)