avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cetatean strain poate cumpara casa de la parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cetatean strain poate cumpara casa de la parinti

Buna ziua!
Parintii mei doresc sa-mi faca acte pe casa plus pamantul aferent cu contract de vanzare-cumparare.Problema este ca eu sunt cetatean austriac,nu mai am cetatenie romana si am inteles ca trebuie sa-mi fac rezidenta in Romania,ca altfel nu se poate.Dar eu lucrez in Austria,cum sa-mi fac rezidenta in Romania??Sau exista alte cai pentru a intra singur in posesia casei dupa decesul lor?Eu mai am 3 frati,pot ei sa dea declaratie ca nu au nici o pretentie la casa si pamant,acum cand mai traiesc parintii mei,iar ea sa fie valabila dupa moartea parintilor??

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cameleon1 , utilizator 12:02, 23 August 2010
In primul rand pactul asupra unei succesiuni viitoare este nul. Adica fratii dvs nu pot face nicio declaratie in fata nimanui cu privire la renuntarea la un drept asupra unei eventuale mosteniri.

In ceea ce priveste dobandirea de catre dvs a unui imobil acesta se poate face din moment ce dvs sunteti cetatean al unui stat membru UE, daca nu sunteti rezident atunci se aplica art.4 din legea 312/2005 care a intrat in vigoare la data aderarii Romaniei la UE care precizeaza ca: Cetateanul unui stat membru nerezident in Romania, apatridul nerezident in Romania cu domiciliul intr-un stat
membru, precum si persoana juridica nerezidenta, constituita in conformitate cu legislatia unui stat membru, pot
dobandi dreptul de proprietate asupra terenurilor pentru resedinte secundare, respectiv sedii secundare, la implinirea
unui termen de 5 ani de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
nu exista alta solutie in afara de cea mentionata sa va faceti rezidenta aici.
sau sa ateptati pana la
1.ian. 2007 + 5 ani = 02.ian.2012
O alta solutie ar fi sa solicitati redobandirea cetateniei romane: [ link extern ]
Multumesc pt raspunsuri.
Poate cineva sa-mi spuna care sunt pasii pt a obtine rezidenta in Romania?Trebuie sa stau acolo o perioada?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean german pot cumpara pamant in romania pe persoana mea? ma-blockLM ma-blockLM Sunt cetatean german si vreau sa stiu daca pot cumpara privat, nu pe firma pamant construibil si arabil? (vezi toată discuția)
Casa alinaralu alinaralu Buna Seara, As dori sa stiu daca se poate,un italian fara domiciliul in tara poate sa cumpere o casa in romania si daca da cam ce acte i-ar trebui? ... (vezi toată discuția)
Sucesiune teren agricol cetatean strain stefan44 stefan44 Buna seara! In urma decesului tatalui sunt chemat la succesiunea unor terenuri agricole. Numai sunt cetatean roman,traiesc in Germania. Ce inseamna ... (vezi toată discuția)