avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de imprumut- inscris sub semnatura privata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de imprumut- inscris sub semnatura privata

Buna ziua!

in urma cu 4 luni am facut un contract cu o firma care face cabane pt a-mi construi una, valoarea contractului fiind de 15.000 RON. Proprietarul firmei a insistat sa facem un contract de mana, in care sa trecem valoarea si ceea ce urmeaza sa construiasca si sa nu facem contractul pe firma (pentru a nu mai plati taxe la stat). Am facut contractul intre mine si proprietarul firmei de constructii, dar nu am trecut un termen de predare a lucrarii - neatentia mea! Timp de 3 luni mi-a adus o parte din materiale pe teren si m-a tot amanat de la o zi la alta. A ridicat cca 10% din lucrare situatie in care i-am solicitat verbal sa incheiem colaborarea pt ca nu se tine de cuvant, sa isi ia inapoi materialul lemnos si sa-mi returneze banii. I-am dat un avans de 6.000 ron la data semnarii contractului, lucru care este stipulat si pentru care a semnat, dar pe care acum nu reusesc sa-l recuperez.

Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac, sa fac o plangere la politie, la ANPC? As putea sa ma duc si la finante cu acel contract semnat de el, sigur nu a platit impozit pentru banii incasati.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ionutz1979 , utilizator 08:55, 23 August 2010
aveti la dispozitie 3 ani de la momentul semnarii contractului, ca sa il dati in judecata si sa va recuperati banii.
este neaparat sa-l dau in judecata, sa dschid un proces, sau s-ar putea rezolva si cu o sesizare la autoritati? nu stiu ANPC, Politie...
Ma gandesc ca, pe langa cei 6.000 ron, o sa mai cheltui si alti bani pe proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac daca nu am platit ultima factura botosneanustancu botosneanustancu cum procedez daca nu am platit ultima factura catre o firma de tv prin satelit in valoare de 70 ron dupa noua luni de zile am primit o instintare de plata de ... (vezi toată discuția)
Credit cesionat de banca altair1977 altair1977 Buna ziua, In octombrie 2006 am incheiat un contract de credit bancar pentru persoane fizice in valoare de 15.000 lei pe o perioada de 10 ani. Conform ... (vezi toată discuția)
Contract abuziv reziliat - recuperare bani mangyi mangyi Buna ziua. Am o problema la care am nevoie de un sfat: In data de 1 august 2015 am semnat un contract cu o agentie de modeling si am platit o suma de bani ... (vezi toată discuția)