Buna ziua.
Va rog sa-mi clarificati urmatoarea dilema in legatura cu prima de vacanta pe anul 2010.Deci, in ian. 2010 am facut planificarea c.o. pe 2010 ( ca persoana contractuala- bugetar) ptr. data de 28 iul. a.c.La data de 2 aug. a.c. am devenit F.P.
In acest caz pot primi prima de vacanta?Am plecat in c.o. cand nu eram F.P. si deci nu as avea dreptul la prima de vacanta ( raspunsul institutiei !). Se poate totusi obtine prima de c.o. chiar daca anterior numirii in functia publica eram persoana contractuala?
Cu stima
Legea 188/99 republicata privind statutul functionarilor publici spune:
Art. 34. - (1) Functionarii publici au dreptul, in conditiile legii, la concediu de odihna, la concedii medicale si la alte concedii.
(2) Functionarul public are dreptul, pe langa indemnizatia de concediu, la o prima egala cu salariul de baza din luna anterioara plecarii in concediu, care se impoziteaza separat.
De asemenea, ordonanta 6/2007, art.23. alin1, care nu s-a abrogat, prevede acelasi lucru .
Multumesc ptr. promptitudinea raspunsului dar raspunsul e DA sau NU? Am plecat in c.o. cand nu eram F.P. si deci nu as avea dreptul la prima de vacanta ( raspunsul institutiei !). Se poate totusi obtine prima de c.o. chiar daca anterior numirii in functia publica eram persoana contractuala? Cu stima
parerea mea este ca nu, intrucat, atunci cand ati solicitat concediul, erati angajat contractual, si nu vi se aplica legislatia privind functia publica si functionarii publici. odata ce c.o. este efectuat...asteptati-l pe cel de la anul viitor. :)
Buna ziua.
E adevarat ca in data de 28 iul. 2010 eram contractual dar de pe 02 aug. sunt f.p.Deci logic ar fi : 3 zile c.o. personal contractual si difer. de 22 zile cu prima de vacanta, nu? In cele 22 zile sunt f.p. deci am drepturi si oblig.!!! (Functionarul public are dreptul, pe langa indemnizatia de concediu, la o prima egala cu salariul de baza din luna anterioara plecarii in concediu, care se impoziteaza separat). Adica, brutul din luna iunie raportat la 22 zile c.o. din august---perioada cand sunt f.p.! :((
Va rog sa imi comunicati din nou opinia dvs.
Cu deosebita consideratie,
Ianis