avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SENTINÞÃ DIN 1968
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SENTINÞÃ DIN 1968

Am o sentinţă pronunţată în anul 1968,prin care se dispune împărţirea masei succesorale rămase după decesul părinţilor.Lui X,îi revine 1300 mp teren.
Până în prezent,nu s-a făcut niciun demers privind terenul,adică: revendicare în baza legii 18/1991...etc.
Acum,X,vrea să vândă terenul respectiv.
În ce condiţii poate face această vânzare ? deţine doar sentinţa din 1968.
Este proprietar asupra terenului,în baza sentinţei respective ? (definitivă)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:06, 23 August 2010
in 1968 a mers la primarie sa isi inregistreze sentinta adica sa isi deschida rol si sa plateasca impozite? in baza acestei sentinte trebuia sa i se dea un titlu de proprietate,.
Daca spui ca nu a facut nici un demers(revendicare) inseamna ca nu a stapanit acel teren?? si atunci cum vrea sa il vanda? daca nu este al lui.
Daca la stapanit si muncit si platit taxe pt el la primarie desi nu are titlu, poate sa il vanda in baza acestei hotarari, dar mai intai sa ii faca cadastru și carte
Nu are Titlu de Proprietate ptr. teren,dar a plătit taxele şi impozitele ,la zi.
Sa inteleg,ca,acum trebuie doar cadastru si trecut in Cartea Funciara,apoi il poate vinde ???
trebuie sa faca cadastru si sa intabuleze terenul.apoi il poate vinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara act de proprietate. gigelas gigelas In 1968,mama a obtinut o sentinta definitiva si irevocabila,prin care i s-a atribuit un teren de 1300 mp. in urma dezbaterii succesiunii,dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Antecontract pe un teren cu suprafata mai mare decat in acte alex_fr alex_fr Buna ziua! Intrucat aici este locul de pelerinaj al celor cu probleme juridice existente sau potentiale, am sa va expun si eu situatia mea. Am incheiat ... (vezi toată discuția)
X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire de la parinti. 1. Conform titlului de proprietate, terenul are 1800 mp, in urma masuratorilor ... (vezi toată discuția)