X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire de la parinti.
1. Conform titlului de proprietate, terenul are 1800 mp, in urma masuratorilor cadastrale s-au dovedit a fi 1600 mp. terenul este imprejmuit cu gard, vecinii au dat declaratii cu privire la faptul ca situatia de fapt este cea constatata de cadastrist/nu au pretentii cu privire la limita de vecintate. in CF a fost inscrisa provizoriu posesia in 2021.
2. in cadastru au fost incluse si unele anexe gospodaresti (constructii) care nu se regasesc in titlul de proprietate, nu au autorizatie.
In situatia de mai sus, imobilul (casa + teren) se poate vinde? Exista vreun impediment/probleme in a vinde imobilul descris?
multumesc
Dacă are titlu de proprietate în baza legii 18/1991 (după cum intuiesc ca va referiți), de ce a fost notata posesia la Cartea funciara și nu dreptul de proprietate?
Nu cred.
Dacă aveți titlu de proprietate pentru toți cei 1600 m.p, s-ar fi intabulat întreaga suprafața.
Dacă nu aveți acte decât pentru 800 m.p, nu au ce sa caute 1600 în Cartea Funciara.
Mergeți cu actele pe care le aveți, la un notar, pentru o consultație exacta.
Carte funciara
sayla
buna ziua .in jurul casei am un teren de 2600 m din care 800 m sunt plus i-mi apartin doar 1800 m pe care am acte(titlu de proprietate) acum citeva zile au ... (vezi toată discuția)