avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Buna ziua! Intrebarea mea este legata de pensionarea bunicii mele care este incadrata in munca din anul 1988. Pana in anul 2000, aceasta a fost incadrata cu norma intreaga iar din 2001 pana in prezent este cu o jumatate de norma. Este nascuta in martie 1955 si intrebarea mea este cand poate sa iasala pensie anticipat. A nascut 4 copii si a crescut 3 dintre ei*unul a decedat la 4 ani*. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:35, 28 August 2010
Nu poate deoarece nu are stagiul complet de cotizare (30 ani).
Asiguratii care au realizat stagiile complete de cotizare, precum si cei care au depasit stagiul complet de cotizare cu pana la 10 ani pot solicita pensie anticipata partiala cu reducerea varstelor standard de pensionare cu cel mult 5 ani.

Asiguratii care au depasit s tagiul complet de cotizare cu cel putin 10 ani pot solicita pensia anticipata cu cel mult 5 ani inaintea varstelor standard de pensionare.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
ContSters20980, utilizator
Bunica dvs. nu va putea beneficia niciodata de pensie anticipata partiala intrucat nu a realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani. Va putea beneficia de pensie pentru limita de varsta atunci cand va implini 59 de ani, varsta standard de pensionare fiind redusa cu 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata asistenta_b asistenta_b Sunt nascuta in septembrie 1956, ani lucrati 32, am nascut 3 copii...cand am dreptul la pensie partial anticipata sau anticipata? Multumesc (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata lucian75 lucian75 va rod daca se poate sa ma ajutati cu o informatie legata de pensionarea anticipata. ptr o femeie nascuta in 1955 cu o vechime in munca de 21 ani (nu stiu ... (vezi toată discuția)
Cumul conditii speciale si ani crestere minori Ema10 Ema10 Buna ziua, Am o situatie un pic confuza privind decizia de pensionare si v-as ruga daca puteti sa imi dati un sfat. Am primit decizia de respingere a ... (vezi toată discuția)