avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua ,
As dori sa aflu cativa pasi pe care trebuie sa-i urmez cu referire la succesiunea in instanta / succesiunea la notar .
Parintii mei au decedat in 2001 respectiv 2008 .Fratele meu si subsemnata suntem mostenitorii acestora . Tatal meu nu a facut succesiunea de pe urma parintilor sai - si este logic ca are dreptul de a mosteni - din masa succesorala -casa si teren arabil intr-o alta localitate din tara .Implicit , banuiesc - eu si fratele meu( impreuna cu sora tatalui si fratele vitreg al tatalui ) .Bunicul matern detinea un teren in aceesi localitate . Mentionez ca nici de pe urma bunicului nu s-a facut succesiunea de catre mama mea . BUnicul matern a avut un frate . Toate bunurile sunt in folosinta verilor mamei mele- copiii unchiului mamei( Desi nu exista acte , certificate de mostenitor , etc . ) .As dori sa aflu temeiul legal in baza caruia se poate intra in legalitate - si sa obtinem drepturile cuvenite prin lege ) . Dificultatea consta in faptul ca localitatea noastra de domiciliu se afla la o distanta este de 200 de km .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:10, 23 August 2010
buna ziua.
pentru dezbaterea succesiunilor va trebui sa va adresati unui notar din raza ultimului domiciliu al defunctilor.
succesiunea se dezbate la notar, iar in caz de divergenta intre erezi se apeleaza la instanta de judecata.
chiar daca bunurile din partea bunicului matern sunt in folosinta verilor dvs., acest lucru nu presupune ca dansii sunt si proprietarii bunurilor respective !
trebuie neaparat sa procedati la dezbaterea succesiunilor daca vreti sa intrati in legalitate.
in primul rand adresati-va notarului in sensul exprimarii optiunii succesorale, pt. a nu decadea din dreptul de a succede .
iar daca nu va permiteti cheltuielile de deplasare, puteti mandata un tert sa va reprezinte la notar.
Dificultatea pe care o avem - erezii nu sunt de acord cu dezbaterea succesiunii . Cu siguranta , nu se vor prezenta in fata notarului .

Va multumesc !
ii dati in judecata. asa scapati de dezbaterea mai multor succesiuni la notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune in instanta in lipsa celorlalti mostenitori care au domiciliu necunoscut AlbicheiRomulus AlbicheiRomulus Detin Titlurile de proprietate ale terenurilor agricole si intravilan (in sat) ale bunicii mele (in viata la data intrarii in vigoare a legii 18). Nu s-au ... (vezi toată discuția)
Va implor...un raspuns..(am pirdut dreptul de a succede?) ionut2006 ionut2006 tatal meu a murit acum 5 ani.Eu nu am facut succesiunea pentru ca nu am stiut de asa ceva. El a mostenit jumatate de garsoniera de pe urma mamai sale,cealalta ... (vezi toată discuția)