avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul asimilat in cazul trecerii de la pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul asimilat in cazul trecerii de la pensie anticipata partiala la pensie pensie pentru limita de varsta

daca te pensionezi anticipat mai beneficiezi la vechime de anii de facultate (la zi ) in momentul in care implinesti varsta legala de pensionare ?

cu stima
Tamara
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:14, 28 August 2010
Perioada in care o persoana a urmat cursurile de zi ale unvatamantului universitar este perioada asimilata stagiului de cotizare (art. 38, alin. 1, lit. b) din Legea nr. 19/2000). Cand se trece de la pensie anticipata la pensie pentru limita de varsta, drepturile de pensie se recalculeaza, adaugandu-se si perioadele asimilate.

ART. 52 - Legea nr. 19/2000
Începând cu data de 1 ianuarie 2011, la împlinirea vârstelor de pensionare prevăzute de prezenta lege pensia anticipată parţială devine pensie pentru limită de vârstă şi se recalculează prin eliminarea diminuării prevăzute la art. 50 alin. (2) şi prin adăugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de anticipare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia sor_ile sor_ile Buna ziua.Am iesit la pensie la cerere iar acum trei ani am implinit varsta de pensionare de 60 de ani.Mai era nevoie sa merg sa anunt pentru calcularea ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partial PUSCA RODICA PUSCA RODICA Am depus actele pentru pensia anticipata partial in luna Ianuarie 2008 si am primit decizia de pens. anticipata in luna aprilie 2008 . Am lucrat fara ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta balanlacramioara balanlacramioara Buna ziua, Ma numesc Lacramioara si va scriu in numele tatalui meu. Luna viitoare implineste 62 de ani si a iesit anticipat la pensie inca din anul 2006. ... (vezi toată discuția)