avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj,concediu fara plata sau demisie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj,concediu fara plata sau demisie?

Sunt incadrat pe post de conducator auto,dar permisul mi-a fost retinut in urma unui accident,pana la solutionare.Firma sustine ca nu ma poate trece in somaj,vrea sa imi dea zilele de concediu legale,ramase pe acest an si apoi sa ma treaca in concediu fara plata.Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 14:46, 23 August 2010
Pai si care este dezavantajul dv? Este dreptul dv la concediu, care este platit bineinteles :)
Concediul legal,da,dar dupa el ar fi concediu fara plata.Iar permisul ar putea sa-mi fie retinut pe 3 luni..sau mai mult.Eu as fi vrut somajul,dar firma nu e de acord.
Din pacate nu aveti ce sa faceti pana nu dispun ei concedierea din motive ce nu tin de pers dv. Daca va dati demisia, nu puteti beneficia de ajutorul de somaj.:(
daca va dati demisia puteti gasi un loc de munca in baza unui c.i.m. pe perioada determinata care ar putea inceta in prima luna potrivit art. 31 c. mun. si care v-ar da dreptul la somaj .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere sa fiu data in somaj? Ionescu Dana Ionescu Dana Acum o saptamana(cu o zi inainte de concediu de odihna), am fost anuntata ca am preaviz pana pe 15 septembrie adica sunt concediata pe motiv ca nu mai au ... (vezi toată discuția)
Concediere L. Ioana L. Ioana Astazi am fost anuntata de catre firma la care lucrez de 8 ani ca mi s-a desfiintat postul de munca si am primit o oferta pentru un nou loc de munca, insa care ... (vezi toată discuția)
Seful refuza preavizul!! alinaelenaaurora alinaelenaaurora Buna ziua! Luni seara, inainte cu 15 minute De inchidere sefa mi.a spus ca nu mai are nevoie de serviciile mele. Impunand.mi sa scriu demisia- nu am scris. ... (vezi toată discuția)