avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am muncit la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am muncit la negru

buna ziua, de curand am aflat ca nu am avute forme legale, cartea de munca nu mi-a fost intregistrata, contract de munca nu am avut si pana la 1 septembrie sunt obligata sa plec pentru ca ei nu ma mai pot tine. Asa am aflat ca am lucrat la negru, cand am incercat sa-mi fac actele de somaj. As vrea sa stiu ce pot face.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Niunin Tiberiu , Consilier juridic 11:34, 24 August 2010
O vizita la ITM si sa le povestiti si lor ce ne-ati spus si noua.
Daca puteti dovedi in vreun fel ca ati lucrat acolo este foarte bine puteti face o plangere catre ITM ,dar daca nu aveti cum dovedi este mai greu.Data viitoare cand veti fi angajata sa solicitati un exemplar al CM inregistrat la ITM.Va uitati la data inceperii activitatii din contract si daca nu il primiti in maxim 20 de zile de la acea data inseamna ca nu l-au inregistrat si veti pati la fel ca acum.:luck:
Din ITM se pot scurge informaţii şi poate fi pus în temă angajatorul. Merită făcută o plângere penală împotriva angajatorului pentru înşelăciune, evaziune fiscală! Trebuie dovedită activarea în firmă prin orice mijloace (martori- alţii decât rudele apropiate, înscrisuri). După ce aveţi probele, faceţi o sesizare scrisă la ITM prin care înştiinţaţi că aţi depus plângere la Parchet/Politie.Vă constituiţi parte civilă în procesul penal şi veţi emite pretenţii de daune morale şi materiale, veţi cere înscrierea perioadei lucrate în carnetul de muncă, plata la zi a obligaţiilor angajatorului. Chiar dacă nu puteţi dovedi pe parcursul actelor premergătoare a urmăririi penale, în cele din urmă cheltuielile privind plângerea dvs. rămân în sarcina statului, fără a fi pusă să cheltuiţi ceva. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez ptr o inselaciune michy michy am dus fetita la o agentie foto unde am platit 180 euro castingur ,acum o luna am primit msj k iau vacanta si nu mai dau de ei,unde aveau sediu nu mai este ... (vezi toată discuția)
Comisioane incasate la negru IulyaF IulyaF Buna ziua, Ma aflu in situatia in care pe perioada in care am fost angajata in cadrul unei companii am fost remunerata cu un salariu fix trecut pe cartea de ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa procedez atunci cand persoanele care angajate pentru renovarea apartamentului pleaca dupa ce au primit o suma importanta din bani Hotopilams Hotopilams Buna seara, Am cumparat un apartament acum 5 luni si a trebuit sa angajez un meserias pentru a-l renova, dar acesta dupa ce a primit o parte mai mare de ... (vezi toată discuția)