avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comisioane incasate la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comisioane incasate la negru

Buna ziua,

Ma aflu in situatia in care pe perioada in care am fost angajata in cadrul unei companii am fost remunerata cu un salariu fix trecut pe cartea de munca, insa in tot acest timp am incasat lunar si comisioane ce nu au fost inregistrate, acestea fiind platite la negru.
As dori sa imi spuneti, va rog, ce riscuri exista pentru mine ca fost angajat, in cazul unei posibile reclamatii la ANAF.
Mentionez ca intentionez sa fac reclamatie la ITM si ANAF, intrucat ultimul salariu nu mi-a fost platit de catre companie. De asemenea doresc ca acest angajator sa nu mai perpetueze situatia si cu alti angajati, neplatindu-le salariile si comisioanele.

Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
IulyaF, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:20, 21 Iulie 2018
Puteti primi o amenda contraventionala de la ITM pentru ca ati acceptat sa lucrati la negru.
Lucratorii trebuie sa inteleaga ca acceptand sa munceasca la negru si fara a sesiza ITM, munca la negru nu va putea fi stopata.
Acceptand munca la negru, lucratorii vor percepe efectele atunci cand va veni vremea pensionarii.
Si in acest caz se considera munca la negru? Mentionez ca am avut contract de munca si in acte eram platita cu un salariu minim pe economie. Care este cuantumul amenzii? Pot prezenta ca proba in sesizarea facuta la ANAF, o conversatie din care sa reiasa ca noi angajazii asteptam aceste coisioane de la conducere?

Va multumesc frumos!
Daca ati avut c.i.m., atunci nu aveti ce amenda sa primiti de la ITM.
Nici cei de la ANAF nu ma pot amenda, dacă in urma denunțului meu se va dovedi ca pe lângă salariul fix trecut pe cartea de munca, angajatorul ne-a acordat și comisioane care erau date la negru? Intenționez sa merg și sa fac reclamație și la ANAF pentru evaziune fiscală pentru acest angajator care încă de la înființarea firmei ne-a dat comisioane la negru.

Va mulțumesc frumos!
Exista si complicitate la evaziune fiscala .

Alte discuții în legătură

Comisioane incasate la negru IulyaF IulyaF Buna ziua, Ma aflu in situatia in care pe perioada in care am fost angajata in cadrul unei companii am fost remunerata cu un salariu fix trecut pe cartea de ... (vezi toată discuția)
Indemnizaþia pentru concediu medical în cazul unei gravide cu contract de 2 ore pe zi, remuneraþie minimã gabrielacat gabrielacat buna ziua , am contract de munca pe perioada nedeterminata cu 2 ore pe zi cu venit de max 200 lei lunar trecut.Eu sunt insarcinata in luna 5 cu gemeni si e o ... (vezi toată discuția)
Modificarea abuziva a salariului MariusAdrian MariusAdrian Contractul de munca este incheiat abuziv, fara a se evidentia salariul normal pe care il primesc ca plata, luna-de-luna, ci in acesta este trecut un salariu ... (vezi toată discuția)