avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigii de munca

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
In cazul in care un angajat lucreaza mai multi ani la aceeasi societate avand salariul minim pe economie pe cartea de munca si ''in mana" un salariu mai mare, poate face o sesizare la itm sau in instanta, in momentul in care si-a dat demisia si i s-a incetat contractul de munca? Ar putea fi si el sanctionat deoarece a acceptat aceasta situatie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:34, 7 August 2018
Exista vreo dovada ca a incasat un salariu mai mare ?
nu, ar mai putea fi si marturia altor fosti salariati care ar spune ca asa a fost
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
contab03, utilizator
Cam greu cu ITM-ul , dar mai repede cu ANAF-ul si cu instanta de judecata.
si cum ar trebui procedat la anaf ? ce ar trebui sa faca?
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
contab03, utilizator
Depusa o sesizare in care se mentioneaza plata la negru a unei cote-parti din salariu.

ITM-ul poate constata doar plata salariului mentionat in c.i.m.

Alte discuții în legătură

Comisioane incasate la negru IulyaF IulyaF Buna ziua, Ma aflu in situatia in care pe perioada in care am fost angajata in cadrul unei companii am fost remunerata cu un salariu fix trecut pe cartea de ... (vezi toată discuția)
Dupa demisie pot actiona in judecata societatea unde am lucrat MIRELA35 MIRELA35 Buna ziua.Am lucrat la o societate cu capital privat.In ianuarie am fost la patron sa-mi negociez salariul (negocierea se face individual si verbal,asa este la ... (vezi toată discuția)
Salariu gri, dovada in instanta ContSters47405 ContSters47405 De doi ani lucrez la o societate, pe cim si statul de plata este inscris salariul minim pe economie, restul de bani ii primesc in plic. Cum pot dovedi in ... (vezi toată discuția)