avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizaþia pentru concediu medical în cazul unei ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizaþia pentru concediu medical în cazul unei gravide cu contract de 2 ore pe zi, remuneraþie minimã

buna ziua , am contract de munca pe perioada nedeterminata cu 2 ore pe zi cu venit de max 200 lei lunar trecut.Eu sunt insarcinata in luna 5 cu gemeni si e o sarcina dificila cu iminenta de avort.As vrea sa stiu daca imi iau concediu medical ce bani mai primesc si la fel si in perioada prrenatalului care e indemnizatia in situatia mea.Pt ccc am inteles deja ca indemnizatie primesc.Ma intereseaza perioada de dinainte pt ca sunt platita bine de sef dar din pacate pe contract nu e asa.Va rog sa ma ajutati.Si poate imi puteti spune ce solutii sa gasesc impreuna cu patronul pt a putea primi o indemnizatie decenta in acest timp.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:28, 13 Aprilie 2013
1. Daca dvs. ati acceptat sa fiti platita "la negru" vina este numai a dvs..

2. - Indemnizatia pentru concedii medicale, inclusiv pentru concediul de sarcina si lauzi, are ca baza de calcul veniturile brute pe cele 6 luni anterioare intrarii in fiecare concediu medical.
- Aceste venituri brute sunt cele din statul de plata nu cele cu care va platea "la negru" angajatorul.
- Daca angajatorul vrea sa va faca un bine in continuare atunci sa va plateasca, tot "la negru", niste bani care sa va acopere diferenta.
am inteles, uneori marii nostri patroni pot fi extrem de convingatori ca sa nu ne pierdem locul de munca.In mod legal ce as putea sa mai fac.Reclamatie sau cva?
1. Puteti face o sesizare la ITM dar se poate sa primiti acelasi raspuns cu al meu.

2.- Puteti sa actionati pe angajator in judecata la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul, fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
- Dar va trebuie dovezi solide ca sa puteti castiga (trebuie sa consultati si un avocat pe dreptul muncii).
Reclamatie pentru ce s-a faceti , ca ati efectuat "munca la gri" .. complicitatea la savarsirea unor infractiune este pedepsita si prevazuta in legea penala ... plata fara documente si neinregistrarea ei in contabilitate constitiue infractiunea de evaziune fiscala si la care dvs ati fost parte.

Degeaba faceti sesizare la ITM pe acest aspect .. este posibil ca petitia dvs sa fie redirectionata fie catre ANAF, fie catre organele de cercetare penala ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere copil, gemeni lorenadinca lorenadinca Daca se intelege, va rog sa imi raspundeti. In ultimele 15 luni de zile am lucrat cu contract de munca de 8 ore, cu salariul brut de 800lei, anterior, la un ... (vezi toată discuția)
Am gemeni Alina Salcie Alina Salcie buna ziua,dupa 9 luni de munca am nascut 2 gemeni si de la stat nu primesc decit alocatia.M-am reintors la munca si am cerut cele 2 ore de alaptat iar drept ... (vezi toată discuția)
Preaviz ketzia ketzia Am primit preaviz conform Art. 73(1) si 65(1) pentru 21 zile pe motiv de reorganizare a activitatii, urmand sa fiu trimisa in somaj.Vreau sa stiu ce drepturi ... (vezi toată discuția)