avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractare credit prima casa, cumparatori sot si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractare credit prima casa, cumparatori sot si sotie, doar unul acceseaza creditul prima casa

Buna ziua!
As dori sa aflu daca este posibila incheierea unui contract de vanzare cumparare pentru un imobil, cumparatorul achitand valoarea casei printr-un credit prima casa si prin cash. Cumparatorul este format din 2 persoane, una din persoane vine cu jumatate din bani printr-un credit prima casa iar cealalta persoana vine cu banii CAsh pt cealalata jumatate de bani din valoarea casei. Se poate incheia un astfel de contract de vanzare cumparare, prin care ambele persoane sa fie viitorii coproprietari?

VA multumesc
Cel mai recent răspuns: definitiv , utilizator 16:16, 23 August 2010
Bineinteles. Nu vad care ar fi obiectia proprietarului. :)
Evident ca se poate. Nu conteaza ca finantarea pt banii de casa se face atat prin credit cat si cu banii jos. Acest lucru va fi stipulat si in contract. Cei doi vor fi coproprietari.
legea va permite.
Spuneti ca sunteti sot-sotie?
Conform legii sotii dobandesc toate bunurile ca bunuri comune, atat timp cat nu se face dovada ca ceea ce au cumparat s-a achizitonat cu bani ce provin din vanzarea unor bunuri proprii dinaintea casatoriei, sau ca au primit banii prin donatie ca bun propriu.
Pentru ceea ce tine de programul Prima casa toate detaliile le cereti la Fondul National de Garantare cu care se incheie contractul de garantare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj lucky_13 lucky_13 In urma procesului de divorţ, rămas definiv în iunie 2012, m-am trezit cu citaţia de partaj a bunurilor. Bunurile formulate în cerere sunt ... (vezi toată discuția)
Bun comun Ani cosma Ani cosma Buna ziua! Sunt pe cale de a cumpara o casa impreuna cu sotul meu. Totusi, 80% din valoarea imobilului sunt bani obtinuti de la parintii mei si 20% provin ... (vezi toată discuția)
Divort - rec. avans credit + partaj rate alexa_13 alexa_13 Pb. este urmatoarea - casatorita fiind, am dat un avans pt. un apartament (20% = aprox. 13 mii de euro) cumparat prin credit imobiliar de un prieten al ... (vezi toată discuția)