In urma procesului de divorţ, rămas definiv în iunie 2012, m-am trezit cu citaţia de partaj a bunurilor. Bunurile formulate în cerere sunt terenul+imobil+autoturism.
1. terenul+imobil au fost dobândite printr-un act de vânzare-cumpărare încheiat după data căsătoriei, vânzătorii fiind bunicul meu cotă 5/8 şi tatăl meu 3/8 ce vine ca moştenitor din partea bunicii decedate. Bunicul a stipulat clauză de întreţinere şi habitaţie până la deces, prestaţie care s-a încheiat după 2 ani şi 6luni de la întocmirea actelor. Tata nu a solicitat nici prestaţie şi nici bani. Ce cotă aş putea obţine? Menţionez că tata este în viaţă. Aş putea încerca evaluarea prestaţiei de întreţinere către bunicul?
2.Autoturism obţinut în timpul căsătoriei cu 1/2 credit bancar în derulare şi 1/2 cash. Autoturismul a fost implicat într-un accident rutier, daună totală, şi este păstrat pentru expertiză (dosarul se află la parchet). Eu conduceam autoturismul în momentul accidentului.
Fostul soţ solicită atribuirea în natură a bunurilor către mine.
Care sunt şansele?
Mulţumesc!
In primul rand se impart intre soti bunurile dobandite in timpul casatoriei, conform contributiei fiecaruia la dobandirea acestora.
Actul de proprietate al casei va tb studiat de un avocat pt a se putea aprecia asupra conditiilor incheierii lui vis a vis de acea clauza de intretinere.
Succesiune
IONY1972
Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)