avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... camatar-lasa pe drumuri o mama
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

camatar-lasa pe drumuri o mama

Buna ziua! Mama mea in anul 2009 luna iunie ziua 9 a incheiat la biroul notarial public Oradea un act notarial de imprumut facut de fratele meu cu un domn din Polonia care are si cetatenia romana in calitate de creditor.Baza legala fiind invocata art 8 alin b din legea 36/1995. La momentul incheieri acelui imprumut fratele meu nu a avut cu ce sa gireze astfel ca a apelat la bunavointa mamei mele care avand apartament cu trei camere proprietate personala a fost adusa sa gireze cu propriul apartament pentru o suma modica de 5 000 euro,...Dupa ce mama mea a ajuns in fata notarului a aflat ca e vorba de o suma mai mare, adica de 15.000 euro,..A aflat ca avea de a face cu un camatar,....La incheierea actului notarial mama mea nu avea buletinul pentru ca era expirat,..astfel ca au pus doi martori sa recunoasca ca este vorba de persoana solicitata pentru girare,... Un alt aspect e faptul ca mama mea a facut acest lucru sub constrangere fara a putea lua o decizie,..a fost convinsa de fiul ei pe suma de 5000 de euro,..urmand sa afle ca e vorba de 15.000 euro,... Un alt aspect este ca in contract se mentioneaza ca nu se percepe dobanda,..dar fratele meu a primit in mana doar 11000 euro restul e considerat dobanda pe suma ,suma de 4.2132 euro ce reprezinta de fapt dobanda mascata urmand a fi restituita pe data de 09.06.2010.Mentionez faptul ca nu mama mea a primit bani de la camatar in fata notarului ci fratele meu ,....nici macar numele fratelui nu apare in actul de imprumut ci doar al mamei mele,... Dar cea mai importanta problema e faptul ca mama mea nu putea sa ia o decizie de una singura,..e in varsta ,are 64 ani si a fost internata in spital de foarte multe ori la spitalul de psihiatrie si neurologie avand grave probleme de comportament si suicit,... A fost scoasa de acolo pe semnatura mea desi riscam sa-si ia viata avand numeroase tentative,.. Nu a avut si nu are putere de a lua o decizie de una singura,...are grave probleme minale . Fratele meu s-a folosit de ea stiind ca o poate manipula cum doreste,... El nu a inapoiat bani camatarului iar acesta a venit la mama mea si i-a spus ca daca fratele meu nu ii da bani in termen de o luna,..va trece la executare silita si va ramane fara apartament. Mama mea in acest moment nu stie ce sa faca,..se vede in pericolul de a ramane fara apartament. Ce putem face sa anulam acel act notarial?????
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 13:01, 23 August 2010
Nu cred ca puteti anula acel act notarial dar puteti sa faceti o plangere la politie pt inselatorie atat la adresa fratelui dv cat si a camatarului care au compltat impreuna pt inselarea mamaei dv. Si apoi un sfat al unui avocat specializat va poate ajuta sa descalciti itele acestei excrocherii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camatar-lasa pe drumuri o mama Ionel Sferle Ionel Sferle Buna ziua! Mama mea in anul 2009 luna iunie ziua 9 a incheiat la biroul notarial public Oradea un act notarial de imprumut facut de fratele meu cu un domn din ... (vezi toată discuția)
Autentificare notariala pentru recunoasterea contributiei financiare la amenajarea unei case romanaplumb romanaplumb Buna seara, as vrea un sfat cu privire la situatia mea: mama este proprietara casei parintesti iar in 2011 eu am dat fratelui meu o inturnare pt acest ... (vezi toată discuția)
Bani imprumut cu acte la notar nutujean nutujean Buna,in luna Iunie 2010 am dat niste bani cu imprumut la o persoana (6000 euro) cu conditia ca in decembrie 2010 sa mi inapoieze 8000 euro cu acte ... (vezi toată discuția)