avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Omologarea raportului de expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Omologarea raportului de expertiza

Orice raport de expertiza trebuie omologat???
in cazul meu, am cerut instantei modificarea titlului de proprietate in sensul ca suprafata de teren curti constructii 1.000 m era de fapt de 1.400m. instanta a dat din oficiu un expert care a intocmit raportul de expertiza. am primit apoi hotararea instantei care a devenit irevocabila si definitiva si am fost indrumata sa merg la Primarie si sa fac cerere pentru modificarea titlului de proprietate. insa, comisia judeteana nu doreste sa faca aceasta modificare pe motiv ca raportul de expertiza nu este omologat.

Au dreptate????
avocatul meu mi-a spsus ca NU, pentru ca omologarea se face numai in cazul partajelor.

Multumesc, astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:57, 9 Septembrie 2010
In practica expertizelor judiciare nu exista procedura de omologare.
de regula hotararile cuprind sintagma,,omologheaza raportul de expertiza efectuat in cauza de......."
puteati cere lamurirea dispozitivului
Chiar daca in hotarare nu se foloseste respectiva sintagma cu privire la omologarea raportului de expertiza,primaria este obligata conform legii sa execute hotararea astfel cum a fost pronuntata de instanta si investitat cu formula executorie.
Pe de alta parte aveti psoibilitatea legala sa solicitati prin petitie instntei rectificarea dispozitivului respectivei hotarari in sensul inserarii respectivei sintagme,conform disp.art.281 c.pr.civ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare titlu de proprietate angela_mihaescu angela_mihaescu Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Eu (M.A.) si fratele meu (M.M.) am ramas singurii mostenitori dupa moartea bunicului (M.S.) ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare judecatoreasca de rectificare titlu de proprietate dumifilote dumifilote Am hotarare definitiva de rectificare TP. In raportul de expertiza, omologat de instanta, schitele a cel putin 3 parcele sunt gresite (spre exemplu la una din ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate angela_mihaescu angela_mihaescu Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Eu (M.A.) si fratele meu (M.M.) am ramas singurii mostenitori dupa moartea bunicului (M.S.) ... (vezi toată discuția)