Orice raport de expertiza trebuie omologat???
in cazul meu, am cerut instantei modificarea titlului de proprietate in sensul ca suprafata de teren curti constructii 1.000 m era de fapt de 1.400m. instanta a dat din oficiu un expert care a intocmit raportul de expertiza. am primit apoi hotararea instantei care a devenit irevocabila si definitiva si am fost indrumata sa merg la Primarie si sa fac cerere pentru modificarea titlului de proprietate. insa, comisia judeteana nu doreste sa faca aceasta modificare pe motiv ca raportul de expertiza nu este omologat.
Au dreptate????
avocatul meu mi-a spsus ca NU, pentru ca omologarea se face numai in cazul partajelor.
Chiar daca in hotarare nu se foloseste respectiva sintagma cu privire la omologarea raportului de expertiza,primaria este obligata conform legii sa execute hotararea astfel cum a fost pronuntata de instanta si investitat cu formula executorie.
Pe de alta parte aveti psoibilitatea legala sa solicitati prin petitie instntei rectificarea dispozitivului respectivei hotarari in sensul inserarii respectivei sintagme,conform disp.art.281 c.pr.civ