avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Hotarari CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Hotarari CEDO

Cine poate sa-mi spuna in ce sectiune a Monitorului Oficial se publica Hotararile CEDO ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 11 Septembrie 2010
Monitorul Oficial - Partea I.
Multumesc mult !
Da, in partea a I-a, dar se publica doar hotararile in care parte a fost statul roman.
Ati avut judecata si vreti sa cereti revizuirea hotararii?

avocat Claudiu Lascoschi
Buna ziua !
Scuze pentru intirzierea raspunsului ! Intr-un conflict de munca, datorita faptului ca angajatorul a indus salariatul in eroare cu anumite informatii, actiune in baza careia a fost semnat un Act aditional la Contractul individual de munca, s-a pierdut procesul de contestare a deciziei (prealabile Actului Aditional) la Tribunal si la Curtea de Apel.
Doresc sa stiu daca mai sunt sanse de cistig la CEDO ! Multumesc.
Indiferent de natura procesului ( penal, civil, comercial, contencios administrativ, etc.) care s-a finalizat, Curtea Europeana a Drepturilor Omului ( C.E.D.O. ) nu poate fi sesizata de persoana care se considera victima unei incalcari a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului decat in termen de 6 luni, calculate de la data pronuntarii ultimei hotarari judecatoresti pronuntate de instanta nationala ( decizia instantei de recurs).
Cu alte cuvinte, dupa momentul epuizarii cailor de recurs interne, persoana lezata prin hotararea pronuntata de ultima instanta de judecata, trebuie ca in termen de 6 luni sa formuleze cererea si sa sesizeze in scris C.E.D.O.

Nimeni nu va poate spune daca veti castiga sau nu la CEDO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac ignat_rodica ignat_rodica unde putem sa ne adresa impotriva unei hotarari judecatoresti devinitiva si irevocabila care a trecut si prin galea extraordinala(contestatie in anulare),care ... (vezi toată discuția)
Cerere dosar cedo - termen de depunere afd17 afd17 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca pentru a trimite un dosar la CEDO,exista o perioada limita de timp intre pronuntarea hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)
Pot continua la cedo? rrobi rrobi Bună ziua ! Am intentat proces Primariei pentru dreptul de a face ; pentru a-mi împrejmui terenul proprietate personală și am ajuns până la Curtea de ... (vezi toată discuția)