avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pensia alimentara poate fi retinuta din indemnizatia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pensia alimentara poate fi retinuta din indemnizatia de somaj?

Incepand cu 01.09.2010, fostul meu sot mareste numarul somerilor din Romania.
Inca un caz nefericit, in aceeasi situatie fiind si eu dar din 01.08.2010.
Fostul sot a fost obligat la plata unei pensii de intretinere in valoare de 267lei la care se dauga si restanta, intru-cat in pariada premergatoare hotararii nu a binevoit sa cotizeze la intretinerea propriului copil, desi lucra cu contract de munca.
Nu ma pot opri sa nu intreb:
-Daca, avand un venit lunar cert, nu a binevoit sa isi aminteasca de obligatiile sale cum se va face retinerea din contravaloarea somajului?
-Este de datoria Societatii la care a lucrat sa comunice "poprirea" pe salariu a acestuia catre Somaj o data cu comunicarea disponibilizarii sale?
-Trebuia sa fac eu demersul scris catre AJOFM pentru a primi pensia copilului?

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara - poprire mara2017 mara2017 Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva in care scrie ca tatal copilului trebuie sa plateasca 25% din venituri + diferenta de bani de la momentul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara CristineO CristineO Buna, Sotul meu are un copil dintr-o casatorie anterioara, la care i-a platit pensie alimentara pina cind a fost concediat. Dupa o perioda de vreo 2 luni in ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de indemnizatia pentru ccc? yamada yamada O persoana care in momentul de fata nu lucreaza, dar isi plateste contributiile de pensie avand contract cu AJOFM, iar inainte de a incheia acest contract a ... (vezi toată discuția)