O persoana care in momentul de fata nu lucreaza, dar isi plateste contributiile de pensie avand contract cu AJOFM, iar inainte de a incheia acest contract a fost in somaj are dreptul de a intra in concediu de crestere copil?
Activitatea pe ultimii 2 ani se prezinta astfel:
1 martie 2009 - 31 mai 2010 angajat
1 iunie 2010 - 1 martie 2010 somer indemnizat.
Dupa 1 martie, cand termina perioada de somaj, intentioneaza sa incheie un contract de asigurare cu Casa Judeteana de Pensii. Apoi, timp de 6 luni, daca nu reuseste sa se angajeze sa intre in concediu de crestere copil in locul sotiei, ptr ca aceasta are jobul asigurat.
Are dreptul ca undeva, in toamna anului 2011 sa beneficieze de CCC? Fireste copilul este sub 2 ani.
1 iunie 2010-1 martie 2010 somer indemnizat?
cred ca s-a strecurat o greseala.
Nu am inteles cum va platiti contributia de pensii cu contract la AJOFM (somaj).
Scuze de greseala este vorba de 1 iunie 2010 - 1 martie 2011. Postez in numele unui prieten care nu are acces la net. Contributia la pensii se va plati in urma unui contract de asigurare cu Casa de pensii, nu AJOFM, asa cum am mentionat in a doua postare.
1. Plata contributiilor nu il ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Conditia legala este ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa obtina venituri impozabile provenite din salarii, activitati independente si activitati agricole