avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectarea termenului de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectarea termenului de preaviz

- Am o mare intrebare daca se poate, sunht f nedumerita...In cazul in care inaintez o cerere de demisie in care este specificata perioada de preaviz de 15 zile calendaristice iar eu nu ma prezint in aceasta perioada ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:56, 27 August 2010
Da da da, am inteles . Va multumesc frumos ptr ajutor.
Nu stiu cam ce ar fi putut incalca angajatorul din CIM, am sa verific cu atentie si am sa incerc sa ma gandesc. Dar spuneti-mi, daca deja am semnat demisia cu preaviz, in cazul in care ei doresc sa imi incheie contractul din motive disciplinare as putea atunci ( in cazul in care intre tp gasesc aceste "greseli " pe care le-a comis angajatorul ) sa contest practic aceasta incheiere a contractului?
Va intreb ptr ca eu astazi ar trebui sa merg in prima zi de preaviz si nu am sa ma prezin.
Si inca un lucru pe care am uitat sa il specific ..in perioada de preaviz, in caz de demisie, sunt obligata sa ma prezint 8 ore la munca? ptr ca ei asa mi-au spus ..
Din moment ce abia acum incercati sa gasiti ''greselile''din CM inseamna ca nu stiti ce ati semnat in momentul angajarii.
Dvs.doriti sa contestati modul in care s-a incheiat CM sau modul in care va inceta?
Trebuie sa va prezentati la serviciu in perioada preavizului.
Daca nu va prezentati o sa aveti absente nemotivate in aceasta per.si vor incepe procedura de cercetare disciplinara.Veti primi la domiciliu o invitatie din partea lor in care va cer sa va prezentati la sediul firmei pentru efectuarea cercetarii prealabile.Daca nu dati curs invitatiei se va dispune sanctionarea fara efectuarea cercetarii prealabile.Cu alte cuvinte va vor face incetarea CM disciplinar.
Oricum dureaza uneori mai mult decat ar dura daca v-ati prezenta la servici pe per.preavizului.
mikiii a scris:

iar ptr a fi mai explicita...azi am semnat cererea de demisia in care figurez cu perioada de preaviz si practic am fost amenintata in oarecare masura ca se vor face demersurile necesare si se vor lua masuri. care ar fi acele masuri? patronii mei sunt niste egoisti, mai excat parsivi. Au concediat in masa si se agata de mine cu dintii sa vin in preaviz. nu mi se pare normal atata tp cat altii si-au dat demisia cu litera b adica incetarea contractului cu acordului ambelor parti iar eu sa fiu practic obligata sa ma prezint la munca.

Da chiar, cand v-ati angajat nu erau egoisti si parsivi? Nu mi se pare normal sa nu mergeti la munca.
In ceea ce priveste efectele concedierii, acestea pot sa apara in momentul unei noi angajari, iar angajatorul nou sa ceara detalii despre motivele pentru care s-a ajuns la aceasta si sa nu-i convina atitudinea dumneavoastra. Respectiv sa nu va angajeze.
@maglas a scris:
[
Da chiar, cand v-ati angajat nu erau egoisti si parsivi? Nu mi se pare normal sa nu mergeti la munca.
In ceea ce priveste efectele concedierii, acestea pot sa apara in momentul unei noi angajari, iar angajatorul nou sa ceara detalii despre motivele pentru care s-a ajuns la aceasta si sa nu-i convina atitudinea dumneavoastra. Respectiv sa nu va angajeze.

=D>Acum doriti sa cautati nod in papura sau aveti totusi vreo nemultumire .
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
milixima, utilizator
ptr MIIXIMA - in primul rand stiu f bine ce am semnat doar ca in ceea ce priveste ziua de salariu, bonuri de masa sau mai stiu eu ce alte chestii similare au fost corecti, nu ne-au intarziat.
iar ptr maglas- toata lumea e parsiva, ajungi sa stii ce-i poate pielea omului dupa ce il cunosti mai bine . S-au purtat frumos la inceput , apoi au inceput cu amenintari ca daca nu ramanem ore suplimentare la munca von suporta consecintele, vorbe aruncate aiurea chiar si in prezenta noastra in ciuda faptului ca un manager ar trebui sa fie un exemplu ptr angajatii lui. In fine, eu atat vroiam sa aflu, care ar fi consecintela . Va multumesc ca m-ati ajutat

Alte discuții în legătură

Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz ancadaniela75 ancadaniela75 Buna ziua! Sunt noua pe acest forum si as avea si eu o intrebare. Avand in vedere ca mi se va reduce drastic salariul de luna viitoare pot sa-mi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara-persoana insarcinata adina80 adina80 Buna ziua! Lucrez intr-o multinationala din Timisoara, si problema este ca din momentul in care angajatorul a aflat ca sunt insarcinata, ma tine in mod ... (vezi toată discuția)