avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... URGENT ! (neachitare pensie alimentara + angajare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

URGENT ! (neachitare pensie alimentara + angajare avocat)

Buna ziua !

Am doua probleme.

1. Doresc sa angajez un avocat pentru un viitor proces legat de recuperare unui imobil situat in zona Dorobanti, o vila mai precis.Imobilul a fost confiscat abuziv in regimul comunist.Procesul doresc sa-l deschid in luna octombrie.Astept oferte si sugestii !:)

2. In urma unei relatii de concubinaj, s-a nascut fetita mea acum in varsta de 4 ani.Imi este incredintata definitiv si irevocabil (din momemtul in care copilul avea 5 luni), tatal avand drept de vizita (pe care nu l-a onorat decat maxim 1 data pe an).Niciodata nu a achitat pensia alimentara care a fost stabilita, justificandu-se ca nu o plateste ca sa nu o duc eu bineX-( . Precizez ca am o situatie finaciara buna, copilul fiind crescut in cele mai bune conditii, iar acei 180 de Ron nu ar fi schimbat in nici un fel traiul nostru.
Pana in acest moment nu am actionat.Acum doresc sa-i fac plangere penala, pentru neachitarea pensiei de intretinere, motivul fiind foarte simplu...e dreptul copilului. Al doilea motiv este, ca in ultimul timp, (cu toate ca dezinteresul lui fata de copil este mai mult decat evident) a inceput sa faca afirmatii calomnioase la adresa mea (prin intermediul unor mail-uri si sms-uri).Un exemplu "esti o nenorocita care nu ma lasa sa-mi vad copilul pe careil iubesc nespus" ! Repet, nu i-am interzis niciodata sa-si vada copilul, dimpotriva am insistat sa fie cat mai prezent in viata acestuia.In cei 4 ani a venit de maxim 4-5 ori si nu a contribuit vreodata cu ceva la cresterea fetitei "pe care o iubeste atat de mult" !:-/ Sincer, pentru mine este o foarte mare dilema cum poti afirma ca-ti iubesti copilul dar pe de alta parte nu te intereseaza daca are ce manca !
Intrebarea mea este: cum trebuie sa procedez pentru a face aceasta plangere penala ? Trebuie sa specfic urmatoarele: adreasa lui din buletin este in orasul A (adresa la care nu a stat niciodata), el locuind in fapt in strainatate, unde munceste (nu am informatii legata de adresa de acolo). In plus mai am o adresa ( a bunicilor lui) din orasul B la care locuieste (neoficial) in momentul sosirii in Romania .
Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra !
Cel mai recent răspuns: Cristina_ P , utilizator 11:36, 25 August 2010
pentru ambele probleme sunt convins ca veti gasi amatori.. ar fi bine sa verificati mesageria privata
de ce nu puneti intai in executare sentinta si apoi daca nu are bunuri sa mergeti pe penal poate il speriati!! in ambele cazuri tot executorul va scoate banii de la el daca nu plateste in timpul cercetarilor.iar pedeapsa va fi amenda sau cu suspendare
sirbu cristina a scris:

de ce nu puneti intai in executare sentinta si apoi daca nu are bunuri sa mergeti pe penal poate il speriati!! in ambele cazuri tot executorul va scoate banii de la el daca nu plateste in timpul cercetarilor.iar pedeapsa va fi amenda sau cu suspendare
[/quot

Multumesc pentru raspuns.Mai exact ce trebuie sa fac sa pun in executare sentinta ?
Nu are bunuri, cel putin nu pe numele lui. Eu nu prea cred ca va plati !
Mergeti la judecatoria care a emis hotararea si solicitati investirea ei cu formula executorie. Apoi solicitati unui executor judecatoresc punerea ei in executare. Puteti recupera sumele de bani aferente ultimilor 3 ani.
av.tonicadaniela a scris:

Mergeti la judecatoria care a emis hotararea si solicitati investirea ei cu formula executorie. Apoi solicitati unui executor judecatoresc punerea ei in executare. Puteti recupera sumele de bani aferente ultimilor 3 ani.



Multumesc frumos pentru raspuns ! :)
Am inteles acest aspect, dar daca el totusi refuza sa achite suma datorata, ce se intampla ? Se face plangere penala ? Avand in vedere faptul ca nu are un domiciliu stabil in Ro, locuind in mare parte in UE (munceste acolo), mi-e teama ca poate nici nu va lua cunostinta de actiunile mele sau chiar va refuza daca va afla, gandindu-se ca oricum nu il gaseste nimeni acolo !

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita cerneamihaita cerneamihaita Sotia mea are un copil din prima casatorie , un minor de 14 ani , care locuieste cu noi. Din luna ianuarie l-a dat in judecata pe tatal bilogic pentru marirea ... (vezi toată discuția)
Obligatiile parintelui fata de copilul major papyy papyy ma numesc alexandru acum am 24 de ani dar de mic nu am avut tata el nea parasit pe mn si mama pensia alimentara nu a platito pe motivul ca nu a avut , sunt pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara ana-botez ana-botez Buna ziua.Tatal meu a platit pensie alimentara pana cand am terminat liceul (desi eram majora de cateva luni), dupa care a cerut sistarea platii, la serviciul ... (vezi toată discuția)