avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... parte vatamata proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

parte vatamata proces penal

pot face o cerere procurorului pentru a ma proteja sa sa fiu audiat separat ? sau pot face cerere sa nu mai fiu citat ? ! multumesc
Cel mai recent răspuns: utilizator900 , utilizator 20:12, 23 August 2010
Nu este posibil sa nu fiti citat, intrucat la instanta de judecata va trebuie sa va audieze si sa va intrebe daca va constituiti parte civila in procesul penal, respectiv daca doriti sa obtineti daune materiale si morale. Puteti insa sa declarati toate acestea intr-o alta incapere la momentul judecarii cauzei printr-o comunicare video si astfel sa fiti protejat. Cererea o puteti adresa procurorului.
In conditiile art. 77 ind.1 cod pr. pen., in cazurile in care poate fi periclitata viata, integritatea corporala sau libertatea p. vatamate, procurorul sau instanta poate incuviinta ca aceasta sa fie audiata fara sa fie prezenta fizic la locul unde se afla org. de cercetare penala sau in sedinta de judecata, prin interm. unor mijloace tehnice speciale si, daca doreste, in prezenta unui consilier de probatiune.
avocat Cristina Popescu
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot audia martorii cu forta sau sub acoperire? Tarzan2012 Tarzan2012 intr-un proces stiu ca trebuie audiati si martori. AAA are dovezi clare impotriva lui BBB,insa martorii pe care ii cheama AAA se tem sa vina la judecata ptr a ... (vezi toată discuția)
Talharie coriandru coriandru Buna ziua, Acum ceva vreme mi s-a furat poseta cu tot ce aveam in ea. Pentru ca am opus rezistenta iar indivizii m-au impins si am cazut mi s-a spus ca este ... (vezi toată discuția)
Plangere adresata prim procuror Dan Necula Dan Necula Daca la plangerea adresata prim procurorului, impotriva solutiei data de procurorul de caz, formulata in termen legal (20 zile ) nu primesc raspuns, in ce ... (vezi toată discuția)