avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat!

Buna ziua ! Cer ajutorul dumneavoastra cu disperare in necunostiinta de cauza . Pe data de 9 august ma intorceam de la mare ....la aproximativ 30 de km de casa ...mi`a fost suspendat permisul de conducere dupa ce am intrat intr`o depasire regulamentara pe linie discontinua ...in panta....(eu cred ca marcajul e gresit ...) ...moment in care din sens opus a aparut o masina...in acel moment am virat dreapta pt a reveni pe banda mea ....acrosand usor autoturismul pe care il depaseam. Am oprit sa vad despre ce este vorba constatand ca pagubele sunt minore am vrut sa ii dau celuilalt participant in trafic asigurarea pt a`si repara masina. Acesta a refuzat ...dorind bani . Am sunat la 112 acestia m`au sfatuit sa ma deplasez la primul post de politie sa declar accidentul sa ii elibereze celuilalt dovada de reparatie a autoturismului ...sa ii dau asigurarea si sa i`mi continui drumul. Zis si facut ...numai ca la sosirea politistului...acesta ...spre stupoarea mea...mi`a suspendat permisul pe o perioada de 60 de zile ...amenda 360 de ron si 6 puncte ...pt o asa zisa depasire ilegala. Buunnnnn....am semnat procesul verbal cu obiectiunile scrise de mine ...am dat celuilalt copie dupa asigurare...am plecat acasa. Ulterior am contestat procesul verbal....ducandu`ma sa i`mi recuperez permisul de conducere ...aflu cu surprindere ca acesta nu este ajuns la Politia Rutiera Iasi . Maine i`mi expira dovada inlocuitoare ...iar permisul meu nu a ajuns ...astazi facand iarasi un drum pana la Iasi ...depoman. Doresc sa stiu ...politistul...cat timp are la dispozitie pt a trimite permisul la biroul ruitier judetean?? deoarece nu mi se pare normal ca dupa 2 saptamani acesta sa nu ajunga la iasi ...eu acolo figuram ..fara nici un incident ...adica pt ei permisul meu era la mine ....nu era retinut !
Cel mai recent răspuns: remusika , utilizator 00:10, 24 August 2010
Art. 191. din Regulamentul de aplicare a Codului rutier prevede:

(1) În situaţia în care contravenientul a săvârşit fapta pe raza de competenţă a altui judeţ decât cel care îl are în evidenţă, permisul de conducere se păstrează la serviciul poliţiei rutiere pe teritoriul căruia a fost constatată contravenţia, până când şeful serviciului hotărăşte asupra sancţiunii contravenţionale complementare, dar nu mai mult de 15 zile de la data reţinerii, după care îl trimite serviciului poliţiei rutiere al judeţului care îl are în evidenţă.
(2) Permisul de conducere se păstrează la serviciul poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă titularul, până la restituire sau, după caz, până la anularea documentului.
Eu sunt din judetul Iasi fapta s-a savarsit in judetul Iasi ...permisul nu a ajuns la Politia Rutiera Iasi ....ce e de facut in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat Katiusha Katiusha Mi s-a retinut permisul de conducere pe 30 zile, insa asta s-a intamplat intr-un oras din apropierea judetului unde eu am domiciliul. Am cotestat-o si am ... (vezi toată discuția)
Perioada trimitere permis suspendat catre secția de politie. ... Gicucj Gicucj Perioada trimitere permis suspendat catre secția de politie. Am avut permisul reținut într o localitate aproape de Cluj, și de 2 săptămâni permisul nu ... (vezi toată discuția)
Sotului meu i.a fost retinut permisul pe raza altui judet. trebuie ... stangaroxana stangaroxana Sotului meu i.a fost retinut permisul pe raza altui judet. Trebuie facuta cerere catre cei care i.au suspendat permisul pentru al trimite in judetul de ... (vezi toată discuția)