avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... frati vitregi sau frati buni?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

frati vitregi sau frati buni?

Buna seara. As dori sa aflu care frati sunt considerati in Romania frati vitregi si care frati buni? Fratii dupa mama sau fratii dupa tata? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 23:13, 23 August 2010
Fratii care au aceeasi ascendenti sunt frati buni.
Fratii vitregi sunt cei care provin din casatorii (anterioare)diferite.
Exista frati buni adica frati dupa mama si dupa tata , frati consangvini(consangeni), adica fraţi dupa tata si frati uterini, adica frati dupa mama.
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
Gabriel Trifu, Avocat
trifugabriel a scris:

Exista frati buni adica frati dupa mama si dupa tata , frati consangvini(consangeni), adica fraţi dupa tata si frati uterini, adica frati dupa mama.

Dar de ce intrebi? care este finalitatea acestei informatii? La ce iti foloseste?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Frati buni sau vitregi? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Doi frati,care au acelasi tata,dar mame diferite,sunt frati buni,sau sunt frati vitregi?Va multumesc (vezi toată discuția)
Drept mostenire dupa sora vitrega ottilia2805 ottilia2805 Mama mea avea 5 ani cand i-a murit mama. Tatal, se recasatoreste si in urma casatoriei se nasc o sora si un frate. Sora, nu se casatoreste niciodata si nici nu ... (vezi toată discuția)