avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incalcarea dreptului la intimitate.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incalcarea dreptului la intimitate.

Lucrez in cadrul unei companii de IT cu pretentii. Am fost in concediu 1 saptamana, timp in care managera impreuna cu un coleg mi-au verificat laptopul si intre altele mi-au "spart" contul de yahoo si si-au "insusit", salvat o serie de conversatii din arhiva. Laptopul mi-a fost returnat pe birou ca si cand nu a fost atins. Precizand ca Regulamentul de Ordine Interioara nu interzice utilizarea acestui program de comunicare, care de altfel este utilizat de toti angajatii, imi puteti spune va rog daca aceasta intamplare constituie o incalcare a legii. - exista dovezi pe laptop si martori care pot confirma cele spuse. Nu sunt doar simple banuieli.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:59, 25 August 2010
intr-adevar c s-a petrecut acolo, este o infractiune pt care dvs puteti sa le faceti plangere penala.
violarea secretului corespondentei se pedepsete cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani (art 195 cp). important e sa aveti dovezi, iar colegii dvs sa isi mentina declaratia si la politie
Situatia este cumva incurcata.
Nu aveau dreptul de a va sparge parola dar daca ati savarsit vreo infractiune se pot ivi probleme si pentru dvs.
Ar fi bine sa incercati sa consultati un avocat pentru a stii exact daca este sau nu indicat sa depuneti plangere penala.
Si mie imi pare ca este vorba de savarsirea unei infractiuni dar nu sunteti obligat sa depuneti plangere penala.
Oalta problema privitoare la probatiunea plangerii dvs. ar fi aceea ca daca nu se stabileste autorul faptei plangerea dvs. va fi greu de solutionat...

avocat Claudiu Lascoschi
Daca au accesat e-mail-ul dvs. persoanal (nu cel al companiei) pot fi acuzati de ce a spus gi_jane2 mai sus.
Daca era cont de e-mail al companiei, e discutabil.
Daca era cont de e_mail al companiei nu mai este vorba de infractiunea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului la intimitate. Paulexandra Paulexandra Lucrez in cadrul unei companii de IT cu pretentii. Am fost in concediu 1 saptamana, timp in care managera impreuna cu un coleg mi-au verificat laptopul si ... (vezi toată discuția)
Cont de e-mail spart Miyako Miyako Este vorba despre o discutie avuta pe un forum oarecare si nu neam putut pune de acord. Unei persoane i sa spart contul de email si i sa schimbat parola. Cel ... (vezi toată discuția)
Violare casuta postala yahoo favorit.md favorit.md Va rog sa-mi spuneti ce s-ar putea face in situatia aceasta: Sotul a dat-o afara din casa pe sotia care depuse cererea de divort. Aceasta si-a schimbat parola ... (vezi toată discuția)