Efectele hotararii judecatoresti sunt diferite.
Astfel,
in timp ce partea din hotarare prin care se constata calitatea de coindivizari, masa partajabila, cotele ce revin fiecarui mostenitor si impartirea in natura sau atribuirea bunurilor succesorale unuia sau altuia dintre coindivizari nu este susceptibila de executare silita, fiind imprescriptibila sub aspectul autoritatii lucrului judecat,
partea din hotarare prin care se dispune predarea bunurilor celor carora li s-au atribuit si nu le detin sau sultelor stabilite este supusa prescriptiei extictive in privinta dreptului de a cere executarea silita;
Dat fiind insa faptul ca dreptul de proprietate recunoscut prin partaj ramane intact, nefiind supus prescriptiei extinctive, coindivizarul atributar poate revendica bunurile respective de la cei care le detin, aceasta actiune fiind imprescriptibila .
Sulta
vasiletudurean
Buna ziua.Am o hotarire definitiva si irevocabila la o succesiune,as vrea sa va intreb daca eceasta sulta se prescrie dupa o perioada sau nu.Un executor ... (vezi toată discuția)
Dreptul de retentie
PGG
sa facut partajul in 2008,rara stirea mea,am aflat acum cateva luni,am deschis un proces care este pe rol cu drept de retenti,pana la solutionarea procesului ... (vezi toată discuția)