avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Principiu calcul impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Principiu calcul impozit pe profit

buna ziua.

am 2 chestiuni la care mi-ar fi de folos ajutorul dvs:

1. sa zicem ca am un srl. pe trimestrul 1 balanta este profund negativa, pe 2, 3 si 4 sunt pozitive - luate fiecare in parte. per total, la sfarsitul lui 2 este tot negativa, la sfarsitul lui 3 este tot negativa, iar la sfarsitul lui 4 este tot negativa. deci anul fiscal s-a terminat in pierdere.

eu cum platesc impozitul pe profit? va rog sa imi spuneti daca calculul meu este corect:

la sfarsitul trimestrului 1 platesc pt trim 1 (deci minim), la sf trim 2 platesc pt 1 si 2 impreuna (deci minim pt 6 luni, dar din care scad 3 luni deja achitate si platesc diferenta), la sf lui 3 platesc pt trim 1,2,3 impreuna (deci minim pt 9 luni din care scad 6 achitate deja, platesc diferenta), la sf lui 4 platesc pt 1,2,3,4 (deci minim pt 12 luni din care scad 9 achitate deja, platesc diferenta)

2. o firma infiintata in iulie 2010 este scutita de impozitul minim?

multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 01:37, 24 August 2010
1. Indiferent ca este pierdere"profunda" :Dsau numai 1 leu, platiti minim pt fiecare trimestru (functie de veniturile realizate in anul precedent).
2. Da, este scutita (aplica 16%)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe profit 2009 tcory tcory Buna ziua Ma puteti indruma in privinta impozitului pe profit pe anul 2009 . Nu am inscris nimic in declaratia 100 pentru trimestrul IV 2009 deoarece ... (vezi toată discuția)
Impozit profit trim.ii cateldestept cateldestept In primul trimestru am pierdere fiscala: -8000 lei La sfarsitul trimestrului II am pierdere fiscala cumulata, de la inceputul anului: -300 lei Rezulta ca ... (vezi toată discuția)
Impozit profit dec 2009 COCA2302 COCA2302 Buna ziua am urmatoarea situatie: trim 1-profit- 11749 declarat si platit trim 2-profit-15371 declarat si platit trim 3-profit-9290 declarat si platit trim ... (vezi toată discuția)