avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul majorului intre 18 si 26 ani aflat sub tutela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul majorului intre 18 si 26 ani aflat sub tutela

vreau sa stiu care mai sunt drepturile majorului intre 18 si 26 de ani care este sub tutela. In special sub aspectul dreptului de a locui cu tutorele. Care sunt dispozitiile legale in aceasta privinta.
Precizez faptul ca tutorele este de acord cu tutela si ca majorul isi continua studiile.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:40, 13 Octombrie 2007
Sunteti sigur ca folositi termenul "tutela" in intelesul sau juridic?

Sunteti tutore al unei persoane puse sub interdictie judecatoreasca? Daca e asa, atunci, intradevar, domiciliul persoanei interzise se gaseste la tutorele sau. Altfel, majorul nu are cum sa fie sub tutela.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2007
romascanu, moderator
da... este vorba de un minor la care mama sa a renuntat la divort iar tatal e pus sub interdictie.
intrucat am abitatie viagera pe casa in care locuim se cere de proprietari evacuarea lui ca fiind major si nemaifiind sub tutela
Da, odata ce a devenit major nu mai este sub tutela.
Exista deja un proces de evacuare? Eu nu vad care ar fi interesul proprietarilor intr-o astfel de actiune atata timp cat dvs. aveti drept de abitatie. Cum s-a nascut acest drept?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa donez o casa gabriela06072002 gabriela06072002 Oscilez intre a intocmi un act de vanzare-cumparare pt un imobil sau sa-l donez fiicei mele, pentru a nu putea fi atacata cererea de succesiune. Din cate ... (vezi toată discuția)
Proprietate parinte bolnav de dementa giureamax giureamax Buna ziua,am unu din parinti bolnav de dementa,nu se poate ingriji singur depinde in totalitate de ajutorul meu si al mamei.Eu impreuna cu mama ne-am hotarat ... (vezi toată discuția)
Alcoolul BULANCEA BULANCEA Buna ziua. Cand o persoana are darul alcool-ului si isi da luna de luna pensia toata, sa platesca datoria acumulata la carciuma si in casa nu mai da nimic, ce ... (vezi toată discuția)