avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile

Ca PFA cu cod CAEN 9512- repararea echipamentelor de comunicatii imi pot procura o imprimanta si materiale consumabile, pe langa echipamentul necesar? Pot fi incluse la cheltuieli deductibile avand in vedere ca imi este necesar la tinerea evidentei contabile si diverse facturi?
Cel mai recent răspuns: alina851 , utilizator 22:00, 26 August 2010
Daca imprimanta este mijloc fix (peste 1800 lei) cheltuiala deductibila este amortizarea calculata Conform Legii nr. 15/1994. Cheltuielile cu materialele si obiectele de inventar (valoare de inventar sub 1800 lei) sunt deductibile.
Buna ziua!
Sunt PFA (neplatitor de TVA) de f. putin timp si am cateva intrebari. Va rog sa ma ajutati:
1) Care sunt normele care reglementeaza activitatea de PFA?
2) Trebuie sa am un cont bancar separat pe numele de PFA XYZ, sau este suficient sa fie contul pe numele meu si sa fie utilizat doar pentru plati pt PFA?
3) Care sunt normele de reglementare ale contractelor de comodat? Daca eu vreau sa platesc doar factura la cablu si internet si convin asta in scris cu proprietarul, voi fi penalizata pentru ca nu platesc un procent din celelalte utilitati?
4) Daca factura de la utilitati este pe numele proprietarului (care locuieste si el in imobil), cum demonstrez ca eu am platit respectiva suma? Voi trece factura in contabilitatea mea, insa nefiind pe numele meu, este suficient sa mentionez “achitat in baza contractului de comodat”?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat pfa alina851 alina851 Buna ziua! Sunt PFA (neplatitor de TVA) de f. putin timp si am cateva intrebari. Va rog sa ma ajutati: 1) Care sunt normele care reglementeaza activitatea de ... (vezi toată discuția)
Chiria cheltuiala deductibila Aliman Alexandra Aliman Alexandra Buna ziua, Sunt inregistrata PFA in Brasov si imi desfasor activitatea la Bucuresti. In Bucuresti locuiesc in chirie cu o persoana cu acelasi statut de PFA ... (vezi toată discuția)
Pfa traducator autorizat mj carmen peniuc carmen peniuc Intrucat nu pot obtine explicatii pertinente din partea celor carora m-am adresat, va rog sa-mi clarificati urmatoarele aspecte: -ca traducator autorizat MJ, ... (vezi toată discuția)