avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ce institutii ale statului au drept de control la ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ce institutii ale statului au drept de control la PFA.?

X-(X-(De exemplu intr-o singura zi a fost in control la un PFA dupa cum urmeaza:
-Inspectori Sanepid cu control de 4 ore.
-Ministerul administratiei si internelor--sectoristul de la Politie.
-Vama cica inspectori Fisc.
-Politia economica oraseneasca.
-Politia comunitara.
Cred ca e cazul sa achizitionez o pusca.ori pentru mine ori pentru ei.poate ma lasa in pace.
As dori sa stiu in ce masura si cate institutii ale statului,au drept de control asupra unui amarat de PFA.?#-o
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 21:36, 24 August 2010
Eu cred ca e important domeniul de activitate. Daca au venit toti astia ar putea sa mai vina si pompierii si itm-ul (chiar daca nu ai angajati vin sa-si ia biru si astia, sa fie siguri ca nu bagi degetu in priza)...
Pot veni in conditiile legii toate organismele de control abilitate ale statului ( anaf, garda financiara, politie, primarie, opc, etc.) e de ajuns sa cititi , in acest sens, OG 99/2000 care prevede:
Art. 76
Contravenţiile prevăzute la art. 73 se constată şi se sancţionează de către:
a)organele de control abilitate ale primăriilor, pentru cele prevăzute la pct. 1-4, 6-11, 13 şi 201-23;
b)organele de control abilitate ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, pentru cele prevăzute la pct. 5, 6, 8-11, 13, 14, 17-19 şi 22;
c)organele de control abilitate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, pentru cele prevăzute la pct. 4, 12, 18, 20, 201 şi 21;
d)organele de control abilitate ale poliţiei, pentru cele prevăzute la pct. 15, 16, 18 şi 201.

si va asigur ca mai sunt si alte legi care dau drept de control altor entitati ale statului.

Dar, aveti Registru unic de control, folositi-l !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii de functionare magazin alimentar ramona.p ramona.p Ce autorizatii de functionare imi trebuiesc daca vreau sa imi deschid un magazin cu amanuntul (alimentare si nealimentare)? Exista firme care ma pot ajuta ... (vezi toată discuția)
Legea 123/2008 privind comercializarea chipsurilor/snacksurilor in scoli dana.m dana.m Ce societăţi se supun acestei legi ? Cele care au un contract cu scoala lângă care au punct de lucru, sau srl care au punct de lucru pe lângă scoli ... (vezi toată discuția)
Sistemul de pensii (pensionar si persoana fizica autorizata) catanamarian catanamarian UN PENSIONAR CARE ARE PFA MAI TREBUIE SA PLATEASCA 222 DE LEI PE LUNA DACA DEPASESTE DE 4 ORI CISTIGUL SALARIAL MEDIU BRUT :ban: (vezi toată discuția)