avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatii de functionare magazin alimentar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatii de functionare magazin alimentar

Ce autorizatii de functionare imi trebuiesc daca vreau sa imi deschid un magazin cu amanuntul (alimentare si nealimentare)? Exista firme care ma pot ajuta pentru a obtine autorizatiile?
Cel mai recent răspuns: irinaescu , utilizator 12:34, 31 Mai 2014
Autorizatie senitar-veterinara, SANEPID, PSI, primarie, mediu.
multumesc:)
In principiu, autorizarea functionarii unui magazin alimentar se aproba de judecatorul delegat la ORC in baza Declaratiei model 2 formulata de dvs., ca indepliniti conditiile de functionare pentru magazin alimentar.
Dupa autorizare, declaratia dvs. este transmisa catre autoritatile competente(Directia sanitara, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, ITM, Inspectoratul pentru Protectia Mediului) care, prin reprezentanti, vor verifica indeplinirea conditiilor de functionare.
Evident ca va trebui sa aveti printre altele, spatii de frig si vitrine frigorifice pentru carne, produse din carne, lactate, care sa fie amplasate in spatii placate cu gresie si faianta, grup sanitar pentru folosinta personalui, echipament de protectie, standuri, rafturi pentru celelalte produse, etc
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Eu am trecut de acest pas, vorbeam direct de autorizatii.
In cazul in care firma inca nu exista va trebui si statut, specimen de semnatura, acte de spatiu....
Dar nu ati intrebat de constituirea unei societati ci v-ati referit la un magazin alimentar.

Alte discuții în legătură

Autorizare depozit alimentar + distributie produse alimentare ElenaCatalina ElenaCatalina Buna ziua, As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a deschide un depozit de produse alimentare (conserve de carne, conserve de peste, pate, biscuiti, ... (vezi toată discuția)
Cod caen 4711 mikiba mikiba Buna seara Astazi am avut un control (la maagazin) de la politia locala si m-au debusolat in privinta autorizarii codului CAEN . Eu am autorizat codul CAEN ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d cu oiect de activitate comert cu amanuntul costy_ony costy_ony una ziua, Ma intereseaza si pe mine infiintarea unui SRL-D prin care sa comercializez mezeluri,carne, lactate,bauturi. Autorizatii ( fiind vorba d produs ... (vezi toată discuția)