avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general obligativitate contributii pfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

obligativitate contributii pfa

buna ziua,

ma intereseaza care sunt contributiile obligatorii pe care ar trebui sa le plateasca un pfa (traducator) care este si angajat cu carte de munca, intrucat am vazut tot felul de discutii contradictorii pe diferite forumuri.
plata contributiei pentru sanatate stiu ca e obligatorie, insa in urma modificarilor fiscale am inteles ca au aparut tot felul de "biruri" noi.

multumesc,

prodiana
Cel mai recent răspuns: allie22 , utilizator 14:22, 24 August 2010
Aceeasi nelamurire o am si eu. Sunt angajata in invatamant, si mi-am pastrat pfa-ul de traducator pentru orice eventualitate (nu am incasari, platesc un impozit minim pe venit pentru a nu inchide pfa-ul). Sunt obligata sa mai platesc sanatatea, somajul si pensiile, daca le platesc deja ca profesor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Imi cer scuze daca o sa ma repet dar am citit mesajele de forum si nu reusesc sa inteleg. Am, o rugaminte: va rog sa imi explicati daca am PFA ... (vezi toată discuția)
Pfa traducator autorizat- contributii paulapopescu paulapopescu Buna ziua. As dori sa stiu ce contributii (in afara de impozit) am de platit, in urma modificarilor legislative, ca traducator autorizat- PFA. Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Pfa - relatii cu strainii Florin C Florin C Buna ziua. Vreau sa lucrez ca freelance pentru o firma din SUA, ca programator. Americanii spun ca trebuie sa le trimit completat un formular (W8 BEN) pentru ... (vezi toată discuția)