avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma suspendata si insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma suspendata si insolventa

Daca ai firma suspendata,se poate ca cineva sa ceara insolventa ei?(Finantele...)
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 14:58, 1 Septembrie 2010
Bineinteles ca poate. Suspendarea temporara a activitatii nu exonereaza de raspundere daca societatea are o creanta certa lichida si exigibila de mai mult de 30 de zile.
Dahrma a scris:

Daca ai firma suspendata,se poate ca cineva sa ceara insolventa ei?(Finantele...)

Raspunsul este da .
Nu are nici o legatura cu faptul ca dvs ati suspendat activitatea societatii
Buna seara ,
Numai daca creditorul ,oricine ar fi el, are creanta certa ,legala, de minim 45.000 de lei si mai veche de 30 de zile,va poate cere insolventa . Fiscul mai poate cere dizolvarea firmelor, pentru nedepunerea bilantului, dupa care urmeaza lichidarea Dar nu stiu daca si pentru firmele suspendate .Acestea au totusi o minima protectie din acest punct de vedere . Pentru ce se mai platesc atunci 3-4 milioane vechi pentru suspendare ?
Marius Bote .
... cei 300-400 lei pentru suspendare activitate societate se platesc la registrul comertului. In conformitate cu art. 237 alin.2 se face de vorbire de inactivitatea temporara care se anunta organelor fiscale si se inscrie in registrul comertului si nu poate depasi 3 ani. Aici este un pic bizar, deoarece legiuitorul a inversat ordinea suspendarii( inactivităţii temporare) care in mod normal se inscrie prima data la registrul comertului si in urma obtinerii certificatului de inregistrare a acestei mentiuni se anunta organul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividend firma cu activitate suspendata Stoian Maria Stoian Maria Buna ziua Vrea sa stiu daca pot repartiza si plati dividend asociatului unic nerezident din profitul anilor precedenti avand in vedere faptul ca firma are ... (vezi toată discuția)
Efectele trecerii in inactivitate ion minca ion minca Conform Codului fiscal trecerea in inactivitate a unei firme produce efecte catre terti. Am de recuperat o creanta de la o firma in acesta situatie. Sint ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma ghiumusa ghiumusa buna ziua, ce se intampla daca nu inchid o firma care nu are nici un angajat, nici o activitate,nici o datorie; costurile sant mari la un contabil si m-am ... (vezi toată discuția)