avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune morale in dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune morale in dosar penal

Exista un procedeu de calcul pentru evaluarea daunelor morale intr-un dosar penal pentru infractiuni de fals si uzul de fals?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 22:45, 16 Septembrie 2010
nu exista asemenea algoritm de calcul.
Dvs puteti cere o suma, iar instanta va aprecia in ce proportie se justifica sau nu suma pretinsa cu acest titlu.
nu exista un mod de calcul pt daunele morale; acestea se acorda de catre instanta de judecata in functie de prejudiciul moral si de suferinta cauzata persoanei care pretinde aceste daune. prejudiciul moral poate fi dovedit cu orice mijloc de proba
Infractiunile de fals si uzul de fals s-au desfasurat pe o perioada de 3 ani. Cercetarile la organele abilitate dureaza de aproape 2 ani. Repunerea mea in drepturi si readucerea la situatia anterioara producerii falsurilor dureaza de tot atat timp cat dureaza cercetarile. Se ia in calcul si durata ? Daunele morale cresc functie si de perioada ce se scurge de la data producerii infractiunilor si pana la data solutionarii dosarului?
Cu stima
da, in raport de datele concrete ale situatiei de fapt, durata poate constitui o variablia care sa influenteze cuamtumul sumei pe care o veti primi cu titlu de daune morale

Alte discuții în legătură

Procedura actiune in instanta Nina1 Nina1 Actionez in instanta prin plangere impotriva rezolutiei procurorului dispusa intr-un dosar penal pentru infractiuni de fals si uz de fals. Ma pot constitui ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal Nina1 Nina1 Buna ziua, O persoana (reclamant in cadrul dosarului penal) se poate constitui parte civila inca din faza de incepere a urmaririi penale? Acest lucru se face ... (vezi toată discuția)
Daca nu exista condamnare pt delapidare, se poate cere obligarea la plata? Florentina_A Florentina_A La data de 03.06.2005, in urma unui control efectuat la casieria unei societati, s-a constatat o lipsa in gestiune in valoare de 120.000 ron. De la ... (vezi toată discuția)