avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parte civila in proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parte civila in proces penal

Buna ziua,
O persoana (reclamant in cadrul dosarului penal) se poate constitui parte civila inca din faza de incepere a urmaririi penale? Acest lucru se face printr-o cerere scrisa? Cum trebuie procedat?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:01, 15 Februarie 2011
Da, faceti o cerere in care precizati ca va constituiti parte civila in procesul penal si indicati si cuantumul sumei pe care o solicitati.
Aveti dreptul la daune morale si daune materiale.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna ziua,
Respectuos va rog sa ma ajutati cu un model de cerere de constituire ca parte civila care sa cuprinda si formulare pentru daune materiale si daune morale.
Cu stima
Cererea de contituire de parte civila,poate fi formulata pe tot parcursul urmaririi penale si in faza de cercetare judecatoreasca pana la citirea rechizitoriului.

Domnule Comandant

Subsemnat_________________,domiciliat in_______________,posesor al C.I.seia___nr___________,eliberat de___________,avand calitatea de parte vatamata in dosarul penal nr____________,aflat in cercetare la dvs,formulez prezenta cerere de

CONSTITUIRE DE PARTE CIVILA
impotriva inculpat________,cercetat pentru infractiunea de __________.cu suma de ____________________lei

Mentionez ca acesta este cercetat de dvs.pentru fapta de________si prin aceasta fapta mi-a provocat pagube materiale in cuantumul aratat mai sus.
Urmeaza sa solicit probe cu acte,martori,alte probatorii permise de lege
in dovedirea cuantumului pretentiilor mele.
Solicit daune morale in suma de _________________lei,reprezentand_______(numai daca solicitati)

Semnatura,data


Domnului Comandant al_______________


Buna seara,
Unde as putea gasi documente (decizii- sentinte) pentru infractiuni de fals intelectual si uz de fals pentru a vedea maniera in care se formuleaza argumentele pentru solicitarea daunelor materiale si morale intr-un proces penal?
Cu stima
Ceea ce doriti dvs.,nu cred ca se gaseste,iar dvs.nu cred ca aveti cunostintele de drept necesare pentru a aprecia astfel probleme.
Incercati sa angajati un avocat ,care sa va sustina cauza cu profesionalism,bineinteles daca aveti si posibilitati

Alte discuții în legătură

Pot solicita prejudiciile de sanatate si materiale ? zahsor zahsor Sunt parte vatamata intr-un dosar penal . Invinuitul este acuzat de fals, uz de fals, sub semnatura privata, abuz in serviciu in proiecte de finantare ... (vezi toată discuția)
Cerere adaugare pretentii civile in dosar penal valyd11 valyd11 Dati-mi si mie va rog frumos un model cum sa mai adaug pretentii civile in dosarul penal. Eu sunt partea civila (vezi toată discuția)
Constituirea ca parte vatamata si ca parte civila in procesul penal alexandra.a1404 alexandra.a1404 Simpla depunere a unei plingeri penale inseamna constituirea ca parte vatamata sau trebuie facuta o cerere separata de constituire? Catre cine se face? ... (vezi toată discuția)