avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere adaugare pretentii civile in dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere adaugare pretentii civile in dosar penal

Dati-mi si mie va rog frumos un model cum sa mai adaug pretentii civile in dosarul penal. Eu sunt partea civila
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 01:09, 18 Octombrie 2011
Ati dat declaratie in fata instantei de judecata?Daca da ,v-ati constituit parte civila deja cu o anumita suma.Daca nu puteti solicita verbal suma atunci cand vi se ia declaratia sau in scris.Subsemnatul ----in calitate de parte vatamata ma constitui parte civila cu suma de---- din care daune materiale ----- si daune morale----.Semnatura data
Va recomand sa formulati o cerere scrisa, unde sa justificati cu chitante toate cheltuielile produse.
Puteti cere si daune morale pt. prejudiciul provocat.

Inca nu e trimis dosarul in instanta. Eu deja m-am constituit parte civila cu o anumita suma. Acum as vrea sa modific suma. CUm ar trebui sa arate cerea de modificare a pretentiilor catre prim-procuror?
Doriti sa modificati daunele morale sau cele materiale? vedeti ca cele materiale trebuiesc toate dovedite cu acte! si sa nu ramaneti mirat daca judecatorul va mai scadea din ele! Incercati totusi sa nu mergeti pe la ei in fiecare saptamana cu cate o noua chitanta, eu va recomand sa mai astepti si cand sunteti hotarat sa le afisati pe toate :)

Se adreseaza la cine e dosarul: politie, procuror, judecator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte civila in proces penal Nina1 Nina1 Buna ziua, O persoana (reclamant in cadrul dosarului penal) se poate constitui parte civila inca din faza de incepere a urmaririi penale? Acest lucru se face ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere mariuscrisan mariuscrisan Baiatul meu a fost la un majorat intr-un sat. Acolo l-a injurat pe unul dintre cei prezenti. Un prieten de-al celui injurat i-a dat un pumn in mandibla. S-a ... (vezi toată discuția)
Accident c00d c00d in urma cu 4 luni si jumatate am facut un accident in urma caruia un prieten care se afla cu mine in masina a murit.am dat o declaratie la politie dupa cateva ... (vezi toată discuția)