avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj si chirie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj si chirie

Am divorţat anul acesta şi aş vrea sa fac partajul dar fostul meu sot nu doreste lucrul acesta. Avem impreună o casă cu trei etaje construită în timpul casatoriei. Sunt închiriate 2 etaje pentru care primeste o chirie in valoare de 3000 euro. As vrea sa stiu daca il pot da in judecata pentru jumatate din chirie, dacă trebuie sa plătesc taxa de 3% pentru suma cerută (aş vrea sa cer jumatate din chirie începând cu luna aprilie 2010 când s-a pronunţat divorţul şi dacă pot cere cheltuieli de judecată.
Vreau sa menţionez ca din aceasta suma el plateste o rata la bancă în valoare de 500 euro. Ce şanse credeţi că am?
Cel mai recent răspuns: ghita ani , utilizator 01:16, 29 August 2010
intai incercati sa obtineti dvs de la financiar o copie. in calitatea dvs de proprietar, ar trebui sa va dea. faceti o cerere catre ei, veti primi un raspuns. daca e negativ, il puteti prezenta instantei.
Am speranţe că voi putea obţine o copie a contractului de închiriere. Ideea este că pe contract este trecut doar el, când în mod normal ar fi trebuit să figurez şi eu, având în vedere că imobilul este un bun comun.
În ideea că aş avea câştig de cauză în instanţă, dacă el nu va vrea să plătească aceşti bani, eu pot cere rezilierea contractului, sau credeţi că printr-un executor judecătoresc se poate rezolva?
daca aveti castig de cauza si nu va da banii de buna voie, mergeti la un executor judecatoresc pt a-l executa silit pe sot (va dura ceva timp pana veti vedea banii)
Vă mulţumesc mult pentru răspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț, pretenții materiale exagerate. contează infidelitatea în partaj? Danny9zeci Danny9zeci Buna ziua. O sa incerc sa fac un rezumat si sa dau detalii pe parcurs daca vreun avocat ma poate ajuta cu raspunsuri. Sunt casatorit de 1 an si 3 luni iar in ... (vezi toată discuția)
Partaj locativ elyada elyada In data de 28 mai 2009 prin dijungerea capetelor de cerere dintre divort si partajul locativ,s-a dat hotararea definitiva si irevocabila pentru desfacerea ... (vezi toată discuția)
Chirie imobil dupã divorþ GHITA ELENA ANISOARA GHITA ELENA ANISOARA În anul 2010 am divorţat după 20 de ani de căsnicie. În timpul căsniciei a fost construit un imobil cu 3 nivele care acum este închiriat în înregime. ... (vezi toată discuția)