avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chirie imobil dupã divorþ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chirie imobil dupã divorþ

În anul 2010 am divorţat după 20 de ani de căsnicie. În timpul căsniciei a fost construit un imobil cu 3 nivele care acum este închiriat în înregime. Există două credite, unul pe numele meu şi unul pe numele fostului meu soţ în valoare de 500 euro. Fostul meu soţ a plătit ratele folosind în întregime chiria de pe imobil. L-am dat în judecată pentru jumătate din chirie, cerându-i parte din chirie din momentul în care a părăsit domiciliul conjugal. Menţionez că primeşte lunar 4000 euro pentru chirie.
Menţionez că nu am introdus acţiune de partaj pentru că nu am banii necesari. Toate bunurile noastre sunt dobândite în timpul căsniciei.
Ce aş vrea să ştiu:
- ce şanse am să câştig jumătate din chirie? (sunt conştientă că şi datoriile trebuie să le împărţim)
- temerea mea este că nu a declarat la Administraţia Financiară faptul că are venituri din chirii. Dacă nu a făcut acest lucru ce aş putea face ca să demonstrez că are aceste venituri? Fiecare etaj al clădirii este închiriat la anumite FIRME
Numai partajul lamureste situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj GHITA ELENA ANISOARA GHITA ELENA ANISOARA Aş vrea să ştiu ce drepturi am după 20 de ani de căsnicie în urma partajului. menţionez că am divorţat în luna aprilie 2010, copilul în vârstă de ... (vezi toată discuția)
Cum se pot clarifica anumite situații după divorț? Cristina I. Cristina I. Buna seara. Doi foști soți (s-a divorțat la notar), cu 2 copii împreuna, au un contract de credit imobiliar împreuna. Unul din ei este debitor principal, ... (vezi toată discuția)
Partaj Eliza Maria Eliza Maria Buna seara, as dori sa stiu care este procedura demararii unui proces de partaj, avand in vederd ca eu am parasit domiciliul conjugal anul trecut in luna mai ... (vezi toată discuția)