avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna seara, as dori sa stiu care este procedura demararii unui proces de partaj, avand in vederd ca eu am parasit domiciliul conjugal anul trecut in luna mai si anul acesta in luna februarie am reusit sa divortez la notar. In timpul casatoriei am dobandit un apartament, 2 masini si un garaj, bunuri de care beneficieaza doar fostul sot, eu dupa ce am parasit domiciliul am locuit in chirie, iar de catev luni stau la parinti. Sunt si ceva datorii in valoare de 30000 lei, un credit pt care plateste fostul sot, fiind pe numele lui. Va rog sa-mi spune-ti cum se v-a proceda la partaj, se impart si bunurile si datoriile? Nu exista copii minori. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Eliza Maria , utilizator 13:06, 25 Septembrie 2018
Formulați acțiune de partaj!
Insă să știți că dureaza mult un asemenea proces și este costisitor-taxa timbru, onorariu expert, onorariu avocat.
Împărțeala se face în funcție de contribuția efectivă la bunurile dobândite în timpul căsătoriei.
Da, sunt constienta ca este un proces lung si costisitor, acesta este si motivul pt care fostul sot isi permite sa faca ce vrea, sa nu-mi dea nimic, pentru ca nu o sa am banii pentru a inainta acest partaj. Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de partaj Mihaela.Marin Mihaela.Marin Mama se afla pe punctul de a demara procedura de divort. Problema cea mai mare va fi in momentul impartirii bunurilor (este vorba de un apartamen, o casa si ... (vezi toată discuția)
Chirie imobil dupã divorþ GHITA ELENA ANISOARA GHITA ELENA ANISOARA În anul 2010 am divorţat după 20 de ani de căsnicie. În timpul căsniciei a fost construit un imobil cu 3 nivele care acum este închiriat în înregime. ... (vezi toată discuția)
Sotul meu a parasit domiciliul MURESAN CLAUDIU MURESAN CLAUDIU buna seara. ma numesc Livia Moldovan. in urma cu un an, sotul meu m-a parasit, parasind si domiciliul, mutandu-se impreuna cu o alta femeie. nu avem copii, iar ... (vezi toată discuția)