avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturi avansuri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturi avansuri

Buna ziua,

Intrebarea mea este daca putem vinde un autoturism in valoare de 15.000+TVA emitand mai multe facturi de avansuri de pana in 5000 lei pentru a putea incasa suma in numerar. Suntem cumva restrictionati prin vreo lege care sa ne impiedice sa folosim aceasta metoda?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alinagava , utilizator 10:02, 26 August 2010
nu are nimeni un raspuns la aceasta intrebare?

multumesc
Se poate procede in felul urmator:
Emiteti factura de 15.000+TVA!
- "taiati" chitante cu plati partiale pentru factura restpectiva, astel incat sa nu depasiti plafonul legal pentru fiecare zi.
- virament bancar pentru intreaga suma si ati scapat de alte "batai de cap"

Sper ca v-am fost de ajuror.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
alinagava, utilizator
daca factura este mai mare de 5000 nu se poate taia decat o chitanta, iar diferenta prin banca. Ma tem ca nu v-am inteles explicatia. Repet faptul ca vrem sa incasam suma in numerar datorita faptului ca avem conturile blocate.

Va multumesc.
Sincer... nu stiam ca pentru facturile care depasesc 5000 lei nu se pot taia mai multe chitante...
Stiu pe cineva care a achizitionat o masina de afara, a platit factura (in euro) si a rugat vanzatorul sa ii faca chitante pentru 2 zile.
Cred ca se pot face 4 facturi... si eventual mentionati ca este plata partiala pentru autoturism. Nu stiu care este statutul facturilor proforme. Ma gandesc ca puteti emite 4 facturi proforme, le incasati in patru zile consecutive... iar apoi emiteti factura de 15.000 lei + TVA specificand: "Contravaloare facturi proforme nr. 800+801+802+803" (v-am dat un exemplu nu stiu daca functioneaza).
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
alinagava, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
Chitante gabriolet gabriolet Am facturat catre o scoala la data de17.06,suma de 10830 lei. Pe 22.06. am taiat o chitanta si am primit numerar 3000 lei, iar pe 23.06 cu alta chitanta am ... (vezi toată discuția)
Suma maxima ce se poate incasa de pfa de la pj intr-o zi lory_ lory_ Buna ziua Am un PFA proaspat infiintat si nu ma prea descurc cu chestiunile contabile. Am de taiat facturi si chitante azi catre 3 PJ, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)